2000 – Cheb: Vyhláška proti prostituci postihuje i zákazníky (TV Západ)

2000 – Cheb: Vyhláška proti prostituci postihuje i zákazníky (TV Západ)
Od nového roku platí v Chebu nová vyhláška, kterou se na celém území města zakazuje jak nabízení sexuálních služeb, tak jejich vyhledávání. Znamená to, že za její porušení budou postihovány prostitutky v ulicích města, ale v celé České republice vůbec poprvé i jejich klienti.

„Budou dostávat tyto letáčky, které mám zrovna v ruce. Letáček je psán v češtině a němčině. Strážník se bude snažit dotáhnout přestupek do konce. Jedná se o to, že každý případ je jiný a budeme se muset s vyhláškou naučit pracovat,“ uvedl velitel MP Cheb Ladislav Svobodník. 

Dvojjazyčné letáky upozorňující na existenci nové vyhlášky a na možnost postihu klientů pouličních prostitutek se objevily rovněž na všech hraničních přechodech na okrese Cheb. S ukládáním pokut se počítá až po uplynutí tří až čtyř týdnů. Do té doby obdrží chycení klienti jen zmíněný letáček a budou rovněž zaneseni do evidence městských strážníků. 

„Podle mého soudu němečtí turisté, když budou vědět, že za to mohou být postiženi, nyní hovořím o německých turistech, protože, jak se mi dostaly informace, i v německém tisku proběhla zpráva o chebské vyhlášce, a ta zpráva by se mohla takových lidí citelně dotknout, protože ve správním řízení mohou dostat až  30tisícovou pokutu. Takže si myslím, že se budou snažit se chovat v souladu s vyhláškou města Chebu a budou opatrnější,“ dodal Svobodník. 

Cílovým stavem by mělo být vytlačení pouličních prostitutek za hranice města Cheb či do příslušných nočních podniků. 


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!