2001 – Cheb: Rekonstrukce střediska pro ZZS vyšla na 5 milionů (TV Západ)

2001 – Cheb: Rekonstrukce střediska pro ZZS vyšla na 5 milionů (TV Západ)
Chebská Zdravotnická záchranná služba má od pondělí 8. ledna k dispozici novou budovu, která se nachází v areálu Okresní nemocnice, a to v těsné blízkosti vrátnice. Ta vznikla přestavbou původního jednopodlažního objektu střediska záchranky, který byl postaven v 80. letech jako nemocniční prodejna a jeho stísněné prostory si již delší dobu žádaly celkovou rekonstrukci.

„Museli jsme vytvořit podmínky pro zdravotnické operační středisko zde v Chebu tak, aby mohlo v budoucnosti působit celookresně, tzn. přijímat tísňové výzvy z celého okresu a zároveň přímo řídit všechny výjezdové skupiny na území chebského okresu,“ vysvětlil ředitel ZZS Cheb Pavel Kopecký.  

Dalším důvodem přestavby bylo vytvoření důstojného prostředí pro lékařskou službu první pomoci, která do této doby působila v nevyhovujících stísněných podmínkách a vybudování vlastních společných prostor pro výjezdové skupiny rychlé zdravotnické a lékařské služby.

„Celá rekonstrukce stála 5 milionů. Dvě třetiny poskytl zřizovatel – Okresní úřad a jednu třetinu Městský úřad,“ doplnil Kopecký.

Rekonstrukce střediska ještě není úplně dokončena. Některé zevní úpravy, např. nová fasáda, budou kvůli současným klimatickým podmínkám dokončeny v jarních měsících. Do budoucna se pak ještě počítá s vytvořením odpovídajícího zázemí pro vozový park, a to zejména s vybudováním nových garáží. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!