2001 – Sokolov: Běh Terryho Foxe se ve městě konal již po čtvrté (TV Západ)

2001 – Sokolov: Běh Terryho Foxe se ve městě konal již po čtvrté (TV Západ)
V úterý 25. září se stovky lidí všech věkových kategorií postavily na start již 4. ročníku sokolovského běhu Terryho Foxe. Sokolov se tak připojil k více než dvěma stovkám měst z celé České republiky, které si letos tímto způsobem připomínají legendární běh mladého Kanaďana, jemuž byla v 18 letech amputována noha postižená rakovinou kosti.

V uplynulých třech ročnících se tohoto symbolického běhu proti rakovině v Sokolově zúčastnilo 6.257 sportovců a jeho pořadatelé odeslali na výzkum boje s touto zákeřnou chorobou více než 83 tisíc korun. 

Start běhu byl stejně jako v minulých letech na Starém náměstí a téměř 3km trasa běžce zavedla k Bráně borců stadionu Baníku. Účastníci ji zdolávali nejrůznějšími způsoby, ať již během, chůzí, jízdou na kolečkových bruslích, kolech či koloběžkách a dokonce nechyběly ani maminky s kočárky. V cíli pak všichni obdrželi diplom a další upomínkové předměty. 

Pořadatele sokolovského běhu Terryho Foxe příjemně překvapil letošní velký zájem obyvatel města. Přestože účastnický rekord z roku 1999 překonán nebyl, 1392 startujících je i tak úctyhodné číslo. Opomenout nelze ani finanční příspěvek, který poputuje na Fond určený pro výzkum boje s rakovinou. Prodejem propagačních předmětů s emblémem běhu, mezi nimiž nechyběly tradiční trička a čelenky, se organizátorům podařilo nashromáždit více než 24 tisíc korun. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!