2002 – Cheb: Město chce kvůli hernám změnit Územní plán (TV Západ)

2002 – Cheb: Město chce kvůli hernám změnit Územní plán (TV Západ)
Vzniku dalších tržnic, heren a podobných zařízení, které narušují zejména vzhled centra města, chce prostřednictvím změny Územního plánu zamezit chebská radnice.

V současné době se zde připravuje vyhláška, v níž by mělo být specifikováno, jaké aktivity mohou být v jednotlivých částech Chebu provozovány. 

"Toto je metoda, kterou je možné třeba zajistit, aby na místech, kde si to nepřejeme, tak nevznikaly tržnice," potvrdil starosta Chebu Václav Jakl. 

Pomocí tohoto nástroje, s nímž mají dobré zkušenosti například v Plzni, se chce radnice vypořádat také s problémem vzniku neustále nových heren, kterých v poslední době ve městě přibylo několik desítek. Alarmující je zejména situace v lokalitě Kasárního náměstí, jehož obyvatelé si opakovaně stěžují na noční řádění návštěvníků těchto zařízení.

"Dneska to možné zakázat není. Stavební zákon neumožňuje a pokud splní ten stavebník to, co má, tak si to tam prostě postaví," poukázal na možnosti Jakl. 

Nová vyhláška, kterou v současné době připravuje stavební úřad, by se měla na pořad jednání orgánů města dostat po skončení letních prázdnin. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!