2002 – Sokolov: Chodníky se vyvýší nad vozovku kvůli parkování (TV Západ)

2002 – Sokolov: Chodníky se vyvýší nad vozovku kvůli parkování (TV Západ)
Sokolovská radnice chce v průběhu letošního roku začít řešit složitou dopravní situaci ve Švabinského ulici. Zdravotně postižení lidé a senioři, kteří bydli ve zdejších panelových domech si totiž opakovaně stěžují, že se kvůli nesprávně parkujícím automobilům často nemohou dostat k domovním vchodům.

"To znamená, že tam jsou přístupy smíšené, že tam mohou auta i pěší, a i když tam jsou značky, tak v podstatě vozidla tam parkují, kde nemají. A pokud je vozíčkář, tak se do svého vchodu nedostane," vysvětlil místostarosta Jaromír Dvořák. 

Tento problém se bude muset zřejmě vyřešit rozšířením příjezdových komunikací k jednotlivým blokům panelových domů a vybudováním vyvýšených chodníků pro pěší. 

"Nástin je asi jediný, tzn. oddělit chodníky od vozovky. Dát chodníky zvlášť a velmi tvrdě trestat občany, kteří autem vjedou na chodník," varoval hříšníky Dvořák. 

V průběhu letošního roku by se mělo začít projekčně zpracovávat řešení, díky němuž by do budoucna v této lokalitě problémy s parkujícími vozidly odpadly. 

"Já počítám, že letos určitě dojde k nějakému nástinu co chceme, jestli to bude projektová dokumentace přímo, aby se mohlo stavět, to je otázka. To už je dost drahá věc. Řekl bych, že letos dojde k nějakému záměru a vybrání úzké oblasti, kde si to vyzkoušíme. A pokud budou příští rok peníze, tak je otázka, jestli nějakou oblast neuděláme," dodal Dvořák. 

Problémy s parkování se ale netýkají jen Švabinského ulice, ale také celého okolního sídliště a obecně i celého města. Sokolov, kde je zaregistrováno přibližně deset tisíc osobních automobilů totiž disponuje necelými pěti tisíci parkovacích míst. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!