2002 – Sokolov: Prodalo se osm bytů i s nájemníky (TV Západ)

2002 – Sokolov: Prodalo se osm bytů i s nájemníky (TV Západ)
Osm bytových jednotek druhé kategorie v ulicích U divadla a Svatopluka Čecha prodala i s jejich nájemníky v minulých dnech jedné z místních firem sokolovská radnice.

Nový majitel nabídl městu za každý byt v průměru o dvacet tisíc korun více, než byla stanovená minimální cena, celkově tedy za ně zaplatil více než 600 tisíc korun. O koupi těchto bytů přitom již dříve neprojevili zájem jejich nájemníci. 

"My se hlavně chceme zbavit těch našich podílů tam, protože my s tím máme samozřejmě administrativní problémy. Rozhodne-li si tam skupina majitelů byt opravit, tak my musíme přispívat stejným poměrem, byťák s tím nepočítá, takže nám to dělá problémy. Proto se těch bytů chceme zbavovat, proto Zastupitelstvo rozhodlo, že u bytů druhé kategorie, kde ty problémy jsou největší, je můžeme prodat i s nájemníky," popsal důvody starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Všechny byty, které město nyní prodalo, přitom obývají notoričtí neplatiči nájemného, kteří již navíc dostali také soudní výpověď. 

"Město je nevystěhovalo proto, že nemělo náhradní byt nebo přístřeší pro ně, zatím. Protože jinak by tam už stejně nebyli, a my jsme dali nabídku na tyto byty jen, ne na jiné. To znamená, lidi, kteří řádně platí nájem, tak tam jsme to neudělali. Takže to je pouze na lidi, kteří jsou neslušný a chovají se neřádně," dodal místostarosta Jaromír Dvořák. 

Město chce v započatém trendu, kdy se proti neplatičům postupuje daleko tvrději než dříve, pokračovat i do budoucna. V příštích měsících proto mohou následovat další prodeje jednotlivých bytů druhé kategorie, obývané odsouzenými dlužníky nájemného. Těch, kteří si sice byt do svého vlastnictví nekoupili, ale řádně platí, by se tedy alespoň prozatím prodeje týkat neměly. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!