2002 – Sokolovsko: Policie zadržela čtyřčlenný drogový gang (TV Západ)

2002 – Sokolovsko: Policie zadržela čtyřčlenný drogový gang (TV Západ)
Skupinu dealerů a výrobců drog se podařilo v minulých dnech zadržet sokolovským policistům. Tři muži a jedna žena ve věku od 28 do 35 let distribuovali omamné látky od roku 1998 na území celého okresu Sokolov, nejmladší z mužů je pak také sám vyráběl.

Drogy prodávali v místě svého bydliště, ale rovněž na ulicích a diskotékách, a to i osobám mladším 18 let. 

"Například nejstarší z mužů prodal nebo daroval nejméně 1000 dávek pervitinu v ceně nejméně 100 tisíc korun. Žena prodala, darovala nebo opatřila nejméně 131 dávek pervitinu a získala nejméně 9 tisíc korun," uvedla tisková mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová. 

Nejmladší z mužů byl zadržen při silniční kontrole v Novém Sedle, kdy policisté zjistili, že se jedná o osobu v celostátním pátrání. Při prohlídce pak u něj našli více než 5 gramů amfetaminu. 

"Následně byla provedena domovní prohlídka bytu v Lokti, kde byly zajištěny omamné látky k výrobě drog a předměty určené k jejich výrobě," dodala Kašparová. 

Kromě toho v jeho bytě policisté objevili také finanční hotovost v celkové hodnotě zhruba půl milionu korun pocházející zřejmě z trestné činnosti. Všechny zadržené Policie stíhá pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a tři z nich také pro trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže. Nad všemi obviněnými se tak nyní vznáší hrozba až desetiletého pobytu ve vězení. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!