2003 – Cheb: Hledá se nový provozovatel Klubu mládeže (TV Západ)

2003 – Cheb: Hledá se nový provozovatel Klubu mládeže (TV Západ)
Klub pro mladé by měl podle chebské radnice vzniknout v bývalém kulturním domě na sídlišti Zlatý vrch. Více se o tom dozvíte v následující reportáži.

Nový kulturní klub pro mladé lidi zaměřený zejména na pořádání rockových koncertů, by měl během krátké doby začít fungovat v Chebu. Rada města již schválila záměr na pronájem vytipovaného objektu na sídlišti Zlatý vrch.

„Nejlépe je se obrátit přímo na vedoucího Odboru školství, tělovýchovy a kultury pana Mgr. Mlse, protože s ním připravujeme tento projekt, tak vysvětlí, jaké jsou záměry města a co bychom si představovali, aby tam bylo. A pak je samozřejmě možné se do tohoto objektu podívat,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Budova kulturního domu na Zlatém vrchu je v současné době využita pouze částečně. V jeho přízemí se nachází restaurace. Objekt přitom disponuje koncertním sálem s několika přilehlými místnostmi, které by měl provozovatel klubu využít pro pořádání nejrůznějších kulturních projektů.

„Tak já jsem říkal zatancovat si, to vidím, že je veliký problém tady v Chebu. Ale samozřejmě měly by tam být různé hudební žánry od rocku, jazz i možná některé další kulturní záležitosti. Jestli tam vznikne třeba literární kroužek, básně nebo třeba i výtvarný nebo cokoliv, to bude záležet na tom, kdo si toto zařízení pronajme a kdo nám pomůže s tím přemýšlet,“ přiblížil místostarosta. 

Těžištěm programu zamýšleného klubu by měly být pravidelné koncerty kapel nejrůznějšího zaměření, kterých se nyní v Chebu pořádá naprosté minimum. Město si chce přitom ponechat určitý vliv na programovou skladbu nového zařízení.

„Přece jen je to náš objekt a ty podmínky, které budou domluveny, tak budou záležet také na nás. Samozřejmě, chtěli bychom, aby lidé v okolí nebyli rušeni tímto zařízením, takže to bychom chtěli pohlídat a chtěli bychom si ponechat určitý vliv,“ dodal Jakl. 

Bližší informace mohou zájemci o provozování klubu získat na Odboru školství a kultury chebské radnice.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!