2003 – Sokolov: Na Vítězné vznikne malá průmyslová zóna (TV Západ)

2003 – Sokolov: Na Vítězné vznikne malá průmyslová zóna (TV Západ)
Průmyslová minizóna má v příštích letech vzniknout v prostoru mezi sokolovské ulicemi Husitská a Vítězná, který v současné době prochází rozsáhlými úpravami.

Zdejší radnice má již k dispozici studii řadových montovaných objektů, kde by v budoucnu měly působit firmy zaměřující se na drobnou výrobu a služby.

„Podařilo se nám už v podstatě od komunikace, která vede kolem, jak říkáme lidově policajtů, už udělat parkovací plochy. Máme tam přivedeny veškeré sítě av současnosti je hotová studie, která nám říká, jak tento barák, který se skládá asi ze sedmi jednotlivých baráčků, jak je vysoký, jak je široký a dnes se dodělává už konkrétní projekt na tyto jednotlivé baráčky,“ popsal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Zasíťované pozemky chce sokolovská radnice nabídnout investorům za cenu zhruba pěti set korun za metr čtvereční plochy. Velikost jednotlivých provozoven bude přitom muset být v souladu s již zhotovenou studií. Vyloučena zatím není ani možnost, že podnikatelské objekty postaví samo město a investorům je pak pronajme či prodá. Tato varianta je ale podmíněna získáním prostředků na výstavbu z některých z dotačních titulů.

„Tzn. že pokud se nám nepodaří sehnat investora za těchto podmínek, tak Rada doporučila shánět dotace na výstavbu těchto baráků a pokud bychom sehnali 50 a více procent, tak bude město zvažovat to udělat ve své režii,“ potvrdil místostarosta. 

Zhotovená studie počítá s tím, že se v jednopodlažním v řadovém objektu bude nacházet 7 oddělených podnikatelských provozoven.

„S výstavbou se může začít, pokud bude v Sokolově někdo chtít investovat, může začít hned, v podstatě kdykoliv. Je to krásný prostor s parkovištěm. V podstatě myslím, že to je ideální prostor. Pokud by to dělalo město, tak v letošním rozpočtu peníze nejsou, ale počítáme, že budeme shánět peníze a pokud by se nám podařilo sehnat dotace, když bereme hypotetický příklad, že těch sedm baráčků by stálo řekněme 60 milionů korun, bereme to v průměru na jeden baráček, řekněme 8-9 milionů, tak pokud město získá 50 procent dotace, tak je tady šance, že v příštích letech to postavíme,“ dodal Dvořák.

Zájemci o investování v nové minizóně budou muset splnit ještě jednu podmínku. Jejich činnost totiž nesmí být příliš hlučná. V spravovaném prostoru mezi ulicemi Husitská a Vítězná začíná vyrůstat nová vilová čtvrť a hlučná výroba by zdejší obyvatele rušila.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!