2004 – Cheb: Začala výstavba domu v ulici K nemocnici (TV Západ)

2004 – Cheb: Začala výstavba domu v ulici K nemocnici (TV Západ)
Nový obytný dům v Chebu se začal stavět koncem března v ulici K Nemocnici. O podmínkách přidělování družstevních bytů bude pravděpodobně Zastupitelstvo města rozhodovat už tento měsíc.

Dům s více než šedesáti bytovými jednotkami vyrůstá na pozemcích bývalého areálu Technických služeb. Zahájení stavby zdržela složitá jednání s Ministerstvem pro místní rozvoj o poskytnutí dotace. Po úpravách projektu ale město téměř 21milionový státní příspěvek nakonec získalo.

„Takže konečná cena by mohla být kolem 13 tisíc za metr čtvereční,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Radnice už prostřednictvím městské společnosti CHETES založila společně s dodavatelem stavby družstvo. Většina z plánovaných bytů ale po dvaceti letech přejde do osobního vlastnictví jejich obyvatel. Výjimkou má být pouze čtveřice bytů uzpůsobených pro potřeby tělesně postižených, která asi zůstane v majetku města.

„Pokud jde o harmonogram, tak tam si pamatuji ten konečný termín, to je do patnácti měsíců. Takže v srpnu příštího roku by mohly být ty byty připravené k nastěhování,“ přiblížil časový výhled místostarosta. 

Zájemci o byt budou muset při vstupu do družstva uhradit třetinu ceny a zbytek poté splácet. Cena za byt o výměře například padesáti metrů čtverečních by přitom měla být asi 650 tisíc korun. O podmínkách přidělování ale zatím ještě nebylo rozhodnuto.

„A dokonce se musím přiznat, že jsem neslyšel ani žádné návrhy,“ dodal Vanoušek. 

Zájemci o nové bydlení se mohou předběžně informovat a hlásit na Odboru investic chebské radnice.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!