2010 – Sokolov: Reflexní vesty pro předškoláky (4026) (TV Západ)

2010 – Sokolov: Reflexní vesty pro předškoláky (4026) (TV Západ)
Děti ze sokolovských mateřinek oblékly reflexní vestičky, které jim při procházkách zvyšují bezpečnost. Potkat děti můžete ve všech částech města a svítivá zelená barva je vidět na první pohled. Akce Bezpečné město tak pokračuje další etapou.

„Na letošní rok jsme v rámci toho velkého projektu bezpečné město připravili pět projektů,“ uvedl velitel Městské policie Sokolov Petr Kubis.

Jako první letošní projekt byl Bezpečnostní balíček, o kterém jsme informovali nedávno a týkal se nejstarší generace občanů města.

„Druhý projekt jsme zaměřili na naše nejmenší, to znamená na mateřské školy. Nazvali jsme ho Bezpečná vycházka a tento projekt vychází ze zkušeností, že děti v silničním provozu mohou být ohroženy, může dojít k dopravní nehodě, jsou zaznamenány případy, že se dítě ze školky ztratí,“ varoval Kubis.

Každé dítě obdrží reflexní vestu univerzální velikosti. 

„Vestiček jsme nakoupili 680, to je počet dětí v Mateřských školách v Sokolově. Vestička je univerzální velikosti, to znamená, jsou to děti 3 až 5 let“, přiblížil Kubis.

O tom, že se jedná o dobrý nápad, je přesvědčena drtivá většina oslovených učitelek.

„Určitě je, protože ty děti jsou opravdu z dálky vidět,“ potvrdila Ladislava Polková ze školky v ulici Pionýrů.

Obavy z toho, že děti nebudou chtít nosit stejné vesty, se nakonec ukázaly liché.

„Tak docela jsme byli mile překvapeni, očekávali jsme, že to nebudou chtít, ale líbilo se jim to hlavně, že mají vzadu obrázek, máme tam logo školky, naší ulici a kvůli tomu obrázku jim to nevadí a nepřekáží,“ řekla Romana Kešnerová ze stejné školky.

Z rozpočtu města bylo vyčleněno na projekt 200 tisíc korun. Další částí projektu jsou omalovánky, které namaloval 12letý chlapec, ve kterém je 11 témat. Z financí se také zakoupí drobné ceny pro děti.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!