Advokátní deník: Vláda podpořila třetí balíček opatření, která mají omezit byrokracii

Advokátní deník: Vláda podpořila třetí balíček opatření, která mají omezit byrokracii
Třetí balíček opatření, která mají snížit množství byrokracie, schválila dne 7. května 2024 na návrh ministra pro legislativu Michala Šalomouna vláda. Informoval o tom po zasedání vlády premiér Petr Fiala. Balíček počítá například se zrušením povinnosti předložit fyzickou fotografii pro vydání průkazu osoby se zdravotním postižením či rozšířením digitalizace u pracovněprávních vztahů například tím, že bude možné zasílat méně důležité dokumenty na e-mail nebo v rámci vnitřního informačního systém
Třetí balíček opatření, která mají snížit množství byrokracie, schválila dne 7. května 2024 na návrh ministra pro legislativu Michala Šalomouna vláda. Informoval o tom po zasedání vlády premiér Petr Fiala. Balíček počítá například se zrušením povinnosti předložit fyzickou fotografii pro vydání průkazu osoby se zdravotním postižením či rozšířením digitalizace u pracovněprávních vztahů například tím, že bude možné zasílat méně důležité dokumenty na e-mail nebo v rámci vnitřního informačního systému zaměstnavatele.

Předchozí dva takzvané antibyrokratické balíčky schválila vláda v srpnu 2022 a loni v červnu. Přispěly například ke zrušení povinných periodických lékařských prohlídek pro zaměstnance v nerizikových profesích, ke zvýšení hranice obratu pro povinné placení DPH a hranice obratu k placení paušální daně na dva miliony korun či k zavedení možnosti podávat žádosti o všechny typy důchodů online. Celou zprávu si můžete přečíst zde.
Štítky: vládačr

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!