Aš: Bludiště bude před vandaly chránit plot

Aš: Bludiště bude před vandaly chránit plot
Koncem srpna byla dokončena druhá etapa revitalizace bývalého evangelického hřbitova v Aši (nyní park Historie), kterou je stavba 3 D bludiště a dětského hřiště. V okolí bludiště proběhly ještě terénní úpravy a výsadba vhodné zeleně.

Záhy poté byl areál předán do užívání veřejnosti. Nové zábavní centrum postavila brněnská společnost hřiště.cz, která vyhrála výběrové řízení s cenou 14,33 miliónu korun.

Práce zde ale nejsou definitivně hotovy, celý prostor je nyní oplocován, na jaře by tu měly být založeny trávníky vmístech mimo hrací plochy. Ve výběrovém řízení na stavbu plotu uspěla společnost ALGON s cenou 406 tisíc korun. Práce potrvají dle smlouvy o dílo do konce října.

Na pořízení 3 D bludiště a dětského hřiště město požádalo o dotaci Ministerstva pro místní rozvoj, kde je možno získat až 50 % nákladů na stavbu. O dotaci nebylo dosud rozhodnuto.

Třetí a zároveň poslední etapou revitalizace parku Historie představuje virtualizace tohoto prostoru, která bude kompatibilní s již existujícími aplikacemi, umožňujícími prohlídku míst po vyhořelém evangelickém kostelu a Goethova náměstí v jeho historické podobě. Virtualizace parku Historie bude obsahovat staré fotografie, videa, umožní srovnání sledovaného místa s dřívějšími podobami a poskytne informace o významných událostech z historie města.

Pozn.: první etapou byly celkové úpravy terénů, zeleně a zbytků staveb, včetně kamenného mostku, v tomto téměř čtyřhektarové parku, která proběhla vletech 2020 a 2021.

Zdroj: Město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!