Aš: Město povede koalice ANO 2011 a PRO AŠ

Aš: Město povede koalice ANO 2011 a PRO AŠ
Starosta města Vítězslav Kokoř z hnutí ANO 2011, místostarosta Mgr. Pavel Matala ze strany Zelení, sedmičlenná rada města ve složení Vítězslav Kokoř, Mgr. Miluše Glave Flašková, Michal Zabloudil, František Peterka (všichni ANO 2011), Mgr. Pavel Matala (Zelení) Mgr. Petr Mach, Ing. Klára Teršová (oba TOP 09). To je výsledek hlasování na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Aše, které se konalo v Kulturním centru LaRitma dne 19. 10. 2022.

Koalici na radnici tvoří uskupení, složené z hnutí ANO 2011 a koalice ZA AŠ (TOP P9 a Zelení).

Zastupitelstvo na tomto zasedání rovněž odvolalo stávající finanční a kontrolní výbor a zvolilo oba výbory nové, a to v tomto složení:

Finanční výbor (bez titulů): Předseda: František Peterka, členové: Karel Sviták, Jiřina Červenková, Jan Voborník, Kamil Tancer, Ivanka Schwarzová, Yveta Machová, Jiří Sopr, Vladimír Kubánek.

Kontrolní výbor (bez titulů): Předseda Marcela Šnajdrová, členové: Milan Vojík, Břetislav Hadač, Martin Flaška, Jan Michlo, Stanislav Malý, Richard Kosík, Růžena Nekolná.

Zastupitelstvo na tomto zasedání „dalo zelenou“ společné investiční akci se státní organizací SPRÁVA ŽELEZNIC, kterou je stavba nové výpravní budovy na nádraží v Aši a autobusového terminálu a pověřilo starostu města k podpisu třístranné smlouvy o dílo s uvedenou státní organizací a zhotovitelem, společností BERGER BOHEMIA Plzeň.   

Složení Zastupitelstva města Aše pro volební období 2022 – 2026 při ustavujícím zasedání, konaném dne 19. 10. 2022.

Zdraví Sport Prosperita: Ing. Pavel Klepáček, PhDr. Mgr. Petr Gregor

ANO 2011: Vítězslav Kokoř, Petr Komma, Mgr. Miluše Glave Flašková, Alena Niemsová, Michal Zabloudil, František Peterka, Jan Hegeď, Šárka Kokořová

HNUTÍ MÍSTNÍCH ZA HARMONICKÝ ROZVOJ: Mgr. Petr Jelínek, Jiří Honomichl, Petr Všetečka, DiS., Tomáš Rudolf, Richard Kosík, DiS., Mgr. Gabriela Moravíková

Sdružení KSČM a ČSSD: Mgr. Marcela Šnajdrová

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ: Mgr. Kamila Černá

ZA AŠ: Mgr. Petr Mach, Mgr. Pavel Matala, Mgr. Jaroslav Staněk, Ing. Klára Teršová,

ODS: Miroslav Všetečka

Výsledky komunálních voleb v Aši

Volby se konaly ve dnech 23. a 24. září, volební účast v Aši byla 33,78 % pozn.: před čtyřmi roky 29,9 %). A jak kandidující subjekty dopadly? V Aši vyhrálo hnutí ANO 2011 s 33,29 % hlasů, což znamená osm mandátů, na druhém místě skončilo Místní hnutí za harmonický rozvoj s 23,87 % hlasů a šesti mandáty, třetí sdružení ZA AŠ s 15,27 % a čtyřmi mandáty, čtvrtá byla strana Zdraví Sport Prosperita s 9,46 % hlasů a dvěma mandáty, pátí jsou STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ s 6,42 % hlasů a jedním mandátem, na šesté příčce skončila ODS s 6,33 % hlasů a také jedním mandátem, a konečně na sedmém sdružení KSČM a ČSSD s 5,33 % a jedním mandátem.

Složení Zastupitelstva města Aše dle volebního výsledku:

Zdraví Sport prosperita: Ing. Pavel Klepáček, PhDr. Mgr. Petr Gregor

ANO 2011: Vítězslav Kokoř, Petr Komma, Alena Niemsová, Michal Zabloudil, František Peterka, Mgr. Miluše Glave Flašková, Jan Hegeď, Šárka Kokořová

MÍSTNÍ HNUTÍ ZA HARMONICKÝ ROZVOJ: Mgr. Dalibor Blažek, Petr Všetečka, DiS., Mgr. Petr Jelínek, Tomáš Rudolf, Jiří Honomichl, MUDr. Karen Helclová (pozn.: Mgr. Dalibor Blažek a MUDr. Karen Helclová se svých mandátů vzdali, místo nich v zastupitelstvu zasednou Richard Kosík a Mgr. Gabriela Moravíková)

Sdružení KSČM a ČSSD: Mgr. Marcela Šnajdrová

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ: Mgr. Kamila Černá

ZA AŠ: Mgr. Petr Mach, Mgr. Pavel Matala, Ing. Klára Teršová, Mgr. Jaroslav Staněk

ODS: Miroslav Všetečka  

Zdroj: Město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!