Aš: Nově je k dispozici interní ambulance ve Skřivánčí ulici

 Aš: Nově je k dispozici interní ambulance ve Skřivánčí ulici
Zastupitelé na zasedání 31. srpna schválili dotační program na podporu dostupnosti zdravotních služeb. V rámci tohoto programu, koncipovaného pro roky 2022 – 2025, budou finančně podporováni jak noví lékaři při zařizování jejich ordinací, tak i stávající, kteří již v Aši působí.

Město chce zájem lékařů o působení v Aši podpořit také vybudováním ordinací v objektu bývalé střední průmyslové školy textilní v ulici Gustava Geipela a služebních bytů.  

„Situaci s dostupností zdravotních služeb řešíme v celé šíři omezených možností, které v konkurenci jiných měst, které dělají prakticky to samé,  máme,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek. „Za velký úspěch našeho snažení a tím i velmi dobrou zprávu pro naše občany proto považuji to, že se nám podařilo do Aše přilákat nového lékaře, který zde už od září provozuje interní ambulanci. Dlouhodobě jsme o lékaře, který by převzal pacienty po zesnulém MUDr. Kohoutovi, usilovali, proto jsme velmi rád, že se to povedlo a pacienti už nebudou muset za vyšetřením vyjíždět jinam.“

Nový lékař, MUDr. Jan Vohralík, od počátku září ordinuje ve zdravotním středisku ve Skřivánčí ulici (kontakt je na telefonu 354 53 50 61, ordinační hodiny: po, út, st: 7 – 11 a 13 – 15 hod., čt: 13 – 17, pá: 7 – 11 hod.). Poskytuje zdravotní péči v diabetologii, endokrinologii, kardiologii a základní předoperační vyšetření.

Zdroj: Město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!