Aš: Včera proběhla policejní akce na nelegální zaměstnanost

Aš: Včera proběhla policejní akce na nelegální zaměstnanost
Na základě vyhodnocení poznatků z oblasti kontroly pobytu cizinců, nelegální migrace a neoprávněného zaměstnávání a s tím souvisejícími úkoly Policie České republiky v oblasti zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti na území České republiky byla dne 30. ledna 2018 v rámci územní působnosti Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje provedena bezpečnostní policejní akce.

Ta byla zaměřena na vyhledání neoprávněně pracujících cizinců, zejména na odhalování nelegálního pobytu cizinců, porušování pobytového režimu a s tím souvisejícího protiprávního jednání spočívajícího v porušování zákona č. 326/1999 Sb. a zákona č. 325/1999 Sb., o azylu, a na dodržování veřejného pořádku a pátrání po hledaných osobách a věcech. Bezpečnostní policejní akce proběhla v součinnosti Odboru cizinecké policie Karlovarského kraje a Oblastního inspektorátu práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

V průběhu akce bylo zajištěno v jednom z podniků v Aši 18 cizinců dle § 27 odst. 1, písm. a) zákona č. 273/2008 Sb., o Policii ČR jelikož vykonávali zaměstnáni bez povolení, ačkoli je toto povolení podmínkou výkonu zaměstnání. Se všemi cizinci bude zahájeno řízení ve věci správního vyhoštění dle ustanovení § 119 odst. 1, písm. b), bod 3 zákona č. 326/ 1999 Sb.

Podobné akce budou v budoucnu pokračovat.

nprap. Zuzana Týřová
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!