Bazén v Jablonci dočasně zavírá

Bazén v Jablonci dočasně zavírá
Společnost Sport Jablonec nad Nisou oznámila dočasnou uzavírku bazénu kvůli nutným opravám 360 šatních skříněk. I přes uzavření budou pokračovat plavecké lekce a tréninky. Rekonstrukce by měla přinést úsporu 4 milionů korun.

Společnost Sport Jablonec nad Nisou, významný poskytovatel sportovních a rekreačních služeb, oznámila nucenou dočasnou uzavíru bazénu na opravy. Rekonstrukci podstoupí 360 šatnních skříněk, které jsou ve stavu neudržitelném, neboť má již více jak dvacet let. Jedinými aktivitami, které zůstávají bez přerušení, jsou výuka plavání a tréninky, pro které bude k dispozici i prostor sauny.

“Bazén a sauna budou kompletně uzavřeny. Ale v případě potřeby můžeme plavce přesunout do šaten v sauně. Proces bude však vyžadovat trpělivost, vzhledem k nouzovým podmínkám v průběhu těchto prací', uvedl Štěpán Matek, výkonný ředitel Sportu Jablonec nad Nisou. Přestože opravy spadají do období, kdy je venkovní koupání vhodné pouze pro otužilce a kryté plovárny jsou tak přeplněné, důvodem jsou výhradně investiční omezení.

V rámci investice, která je provedena ve spolupráci s městem, budou ušetřeny značné prostředky v hodnotě čtyř milionů korun, přičemž očekává se, že skutečná cena bude pravděpodobně o milion korun nižší. Tyto finanční prostředky je však nutné využít nejpozději do 30. června, což vedlo k rozhodnutí pro tento termín.

Jedna z pravidelných návštěvnic, Dana Trdlová, sdílela: 'Je mi to líto, protože do jabloneckého bazénu chodím ráda. Měsíc bez ranního plavání bude těžký, ale souhlasím, že rekonstrukce šaten byla nezbytná”.

Situace se v regionu může ještě zhoršit, jelikož v Liberci je stále zavřený bazén kvůli plánované dlouhodobé rekonstrukci. Zastánci veřejných služeb důrazně navrhují, aby bazén zůstal otevřený po celou dobu během současné nejasné situace.

Zuzana Kocumová z hnutí LOL zdůraznila: 'Dlouhodobě sledujeme situaci v bazénu a nevidíme žádné jasné řešení. Pokud se výběrové řízení prodlouží, mělo by se zajistit i prodloužení provozu bazénu. Tohle je dnes aktuální téma a v této chvíli, kdy by bazén mohl být i na začátku roku uzavřený, by mělo město začít přemýšlet nad krizovým scénářem, včetně toho, jak bazén znovu otevřít.'

Kromě toho, město Liberec stále čeká na dlouho očekávanou opravu svého bazénu. Situace se však může brzy zlepšit, protože je zvažována možnost provizorního otevření ještě letos.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!