Běžecká série ČEZ RunTour zakončila sezonu a spouští registrace na tu novou – zajistěte si dávku běžecké radosti na rok 2023

Běžecká série ČEZ RunTour zakončila sezonu a spouští registrace na tu novou – zajistěte si dávku běžecké radosti na rok 2023
Hledáte běžecké výzvy na rok 2023? Potřebujete motivaci do tréninku, nebo třeba k hubnutí? Nebo si jen chcete udělat radost? Oblíbený rodinný běžecký seriál ČEZ RunTour právě spouští registrace na celou příští sezonu!

Se sezonou ČEZ RunTour 2022 se běžci rozloučili velkolepým závodem v Pardubicích, kde si v sobotu 15. října užili jedinečnou trať na dostihovém závodišti, kterou jim zpestřily dostihové překážky, startovací boxy, stáje nebo proběhnutí cílovou rovinkou, u které při Velké pardubické fandí desítky tisíc diváků.

Pro ČEZ RunTour platí – co závod, to unikátní zážitek. Běžci se o tom při jeho jedenáctém ročníku přesvědčili na osmi závodech – běželi v Českých Budějovicích, Brně, Ústí nad Labem, Kopřivnici, Ostravě, Olomouci, Karlových Varech a v Praze. Celkem se jich na start v roce 2022 postavilo více než 16.000!

„Každý závod ČEZ RunTour je jiný, při každém se snažíme připravit trať tak, aby ukázala běžcům ta nejhezčí místa v dané lokalitě. Myslím, že v letošním roce se nám tento cíl podařilo naplnit dokonale. Děkujeme všem běžcům, kteří s námi běželi a podpořili nás,“ říká Nikola Gunišová, ředitelka seriálu ČEZ RunTour.

Velikou součástí ČEZ RunTour je již od počátku podpora charitativních subjektů. V letošním roce se vybralo více než 720.000 Kč! 402.000 Kč z toho poputuje Nadaci Leontinka, se kterou má ČEZ RunTour několikaletou spolupráci a která podporuje nevidomé děti a mladé lidi.

Dalších 320.000 Kč se podařilo vybrat díky generálnímu partnerovi, Skupině ČEZ, a její aplikaci EPP Pomáhej pohybem. Pro každý závod byl vypsán speciální projekt pro běžce RunTour. V letošním roce to byly dětské domovy, pro které se vybrala nádherná částka. Navíc děti se samy závodů zúčastnily. Celkem se jich na start postavilo více než sto!

Jak ale říká klasik: Když něco krásného končí, něco krásnějšího začíná. A platí to také o ČEZ RunTour. Proto se už nyní můžete přihlašovat na sezonu 2023, která bude minimálně stejně krásná jako ta letošní. Navštívit při ní budete moci osm úžasných lokalit, ve kterých se uskuteční celkem 24 závodů pro dospělé a stejný počet startů bude vyhrazen dětem.

S ČEZ RunTour #JERADOSTBĚŽET

- Celý seriál odstartuje už tradičně v Českých Budějovicích (25. března), kde se poběží v historickém centru i podél Vltavy.

- Další závod bude hostit Kopřivnice (13. dubna) a tamní unikátní polygon pro testování nákladních automobilů Tatra.

- Odtud se ČEZ RunTour přesune do Brna (13. května), konkrétně do poklidného prostředí tamní přehrady.

- Čtvrtý závod si běžci užijí v Ústí nad Labem (27. května), kde se dostanou z centra města podél Labe až pod ikonický hrad Střekov.

- A zpět na Moravu. 22. července se bude závodit ve Smetanových sadech v Olomouci. Tamní rovinatá trať nahrává rychlým časům.

- Nádherná trasa vedoucí lázeňským centrem čeká na účastníky ČEZ RunTour v Karlových Varech (23. září).

- Největší závod sezony se tradičně uskuteční v Praze na Ladronce (7. října), kde bude připravena nejrychlejší trať celého ročníku.

- Finále celé sezony opět přivítají Pardubice (21. října), kde se stejně jako letos poběží na dostihovém závodišti.

Vyberte si tu svou trať

V každé lokalitě můžete závodit na tří-, pěti- a desetikilometrové trati. Časový harmonogram ale umožňuje postavit se postupně na start všech tří, pokud si na takovou výzvu troufnete.

Pokud se naopak na celý závod necítíte, mají pro vás pořadatelé připravenou novinku! Součástí 10km závodu budou od příštího roku také štafety. Zkusíte raději dvoučlennou (2x 5 km), nebo čtyřčlennou (4x 2,5 km)? Protože sdílená radost je dvojnásobná radost!

Závodit samozřejmě budou také děti, na které čekají tratě v délkách 500 a 1000 metrů. Ať si vyberete jakýkoliv závod a jakékoliv město, jedno téma je bude spojovat. Pořadatelé se v celé sezoně zaměří na duševní zdraví, které je důležité nejen pro běžecké výkony, ale především pro kvalitu života celkově. Každý závod tak bude řešit jiné téma z této oblasti a také bude mít svou vlastní uklidňující pastelovou barvu, ve které bude vyhotovena také finisherská medaile.

Nový hlavní partner – PUMA

Pro sezonu 2023 získala běžecká série ČEZ RunTour nového sportovního partnera. A není jím nikdo jiný než sportovní značka PUMA. Běžci se mohou těšit na skvělou PUMA zónu, novou RunTour kolekci, která bude ve veliké míře propojená s PUMA produkty, na zajímavé ambasadory i soutěže o sportovní vybavení a běžecké boty.

„Podporovat profesionální i volnočasové běžce a spoluvytvářet jejich příběhy, je součástí našeho poslání již více než 70 let. Proto jsme se rozhodli spojit síly s oblíbeným běžeckým seriálem ČEZ RunTour, který dává prostor více než 16.000 malých i velkých běžců. Společně s organizátory v rámci PUMA zóny připravujeme spoustu zajímavých aktivit pro běžce i neběžce. Těšíme se v osmi krajských městech na všechny ostřílené závodníky i odvážné začátečníky, kteří budou mít prostor otestovat nejnovější běžecké boty PUMA Nitro a zasoutěžit si o zajímavé ceny,“ říká Lucie Hložánková, Communication Marketing Manager, PUMA Czech Republic.

Registrace na sezonu 2023 byly otevřeny v pondělí 17. října.

„Pro běžce máme připravené zajímavé balíčky. Stačí, když s sebou vezmete na závod parťáka, nebo se třeba registrujete na všech osm závodů – jeden pak budete mít zdarma,“ říká Nikola Gunišová, ředitelka ČEZ RunTour.

Jestliže vám některý závod nebude zapadat do kalendáře, můžete se ho zúčastnit také virtuálně. I takový start vám přitom pořadatelé započítají, abyste se na konci sezony mohli stát zlatými, stříbrnými nebo bronzovými RunTour Mastery, jak jsou označováni nejvěrnější běžci.

Chcete se o příští sezoně dozvědět ještě víc? Jděte na www.run-tour.cz, kde najdete další informace. Tak na viděnou na startu sezóny 2023!

O ČEZ RunTour:

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!