Brno se příští rok představí na veletrhu MIPIM

Brno se příští rok představí na veletrhu MIPIM
Brno se bude v příštím roce prezentovat ve francouzském Cannes na veletrhu MIPIM, který se zaměřuje na oblast investičních příležitostí a realitního trhu. Dnes tuto účast schválili radní s tím, že na veletrhu bude prezentována chytrá čtvrť Špitálka a nová čtvrť Trnitá.

Ve dnech 14.–17. března 2023 se bude konat ve francouzském Cannes veletrh MIPIM zaměřený na oblast investičních příležitostí a realitního trhu. Hlavní motivací návštěvníků veletrhu je setkat se s obchodními partnery, zúčastnit se konferenčního a workshopového doprovodného programu postaveného na renomovaných osobnostech ze světa byznysu a získat přehled o nových ekonomických trendech. Municipality a kraje se obvykle této prestižní platformy účastní s nabídkou konkrétních připravených investičních příležitostí a současně využívají veletržní online databázi pro navazování kontaktů a výměnu informací a zkušeností se zástupci veřejné a soukromé sféry.

„Statutární město Brno má možnost se veletrhu účastnit na výstavní ploše mezi expozicí statutárního města Ostravy a expozicí hlavního města Prahy. Obě města předpokládají účast spoluvystavovatelů z komerční sféry, jejichž finanční příspěvky náklady na realizaci prezentace sníží. Brno tak za pronájem plochy zaplatí okolo 2,4 milionu korun, další asi 4 miliony bude stát samotná expozice,“ přiblížil náměstek primátorky Tomáš Koláčný. 

Statutární město Brno se veletrhu MIPIM účastnilo s několika přestávkami od roku 2004. Naposledy na jubilejním 30. ročníku se ve dnech 12.–15. března 2019 město představilo ve společné expozici CZECH CITIES & REGIONS s dalšími vystavovateli – hlavním městem Prahou, statutárním městem Ostravou a Moravskoslezským krajem. Součástí české prezentace byla účast 14 spoluvystavovatelů – společností převážně z privátního sektoru, kteří za finanční příspěvek využívali prostor stánku k prezentaci svých projektů. Jednalo se o největší českou prezentaci v historii veletrhu. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!