Cheb: Dvojice vydírala seniora

Cheb: Dvojice vydírala seniora
Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže a čtyřiatřicetileté ženy z Chebu, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání. Žena byla navíc obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Obviněný pětatřicetiletý muž měl v září letošního roku před domem v Chebu oslovit sedmaosmdesátiletého muže s tím, že má jeho fotografie se sexuálním podtextem a za jejich vymazání požaduje finanční hotovost. Následně se sedmaosmdesátiletý muž sešel s obviněným a jeho čtyřiatřicetiletou známou před jedním z obchodních domů v Chebu a předal dvojici požadované peníze za smazání fotografií.

O několik dní později přišla dvojice do bytové jednotky sedmaosmdesátiletého muže. Po chvíli žena odešla do ložnice, kde uviděla příruční tašku. Následně se o tašku začala se sedmaosmdesátiletým mužem přetahovat. Muž ale po chvíli upadl, toho žena využila a z tašky vzala obálku s finanční hotovostí a z bytu utekla.

V listopadu obviněný muž telefonicky kontaktoval sedmaosmdesátiletého muže a požadoval po něm další finanční prostředky. I tentokrát mu měl sdělit, že pokud mu peníze nedá, tak fotografie se sexuálním podtextem zveřejní. Sedmaosmdesátiletý muž se s ním i v tomto případě sešel a požadované peníze mu předal.

V následujících dnech sedmaosmdesátiletého muže telefonicky kontaktovala čtyřiatřicetiletá žena, která taktéž požadovala finanční prostředky za smazání videa se sexuálním podtextem. Poté mu ještě zaslala několik SMS zpráv, po kterých se s ní muž sešel před jedním z obchodních domů v Chebu. Na této schůzce byla žena policisty zadržena.

Dvojice měla tímto jednáním seniorovi způsobit škodu přibližně 140 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na deset let. Pětatřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!