Cheb: Hala Lokomotivy projde opravami, mění i název (TV Západ)

Cheb: Hala Lokomotivy projde opravami, mění i název (TV Západ)
Chebská sportovní hala v ulici U stadionu známá jako Lokomotiva upravuje svůj název na „Sportovní hala Lokomotiva D-PRODUKT ARÉNA“. Děje se tak na základě podnětu extraligového klubu házené žen z Kynžvartu, který v hale hraje svá utkání.

Město Cheb také chystá některé opravy, které již zařízení nutně potřebuje. 

„Já bych to trošku rozdělil do dvou rovin. Jednak plánujeme rekonstrukci sportovní haly, kdy by mělo dojít k výměně opláštění sportovní haly a výměně střechy. Zároveň by měla být vyměněna i dožila elektroinstalace. Celý objekt by měl být doplněn o fotovoltaické panely, případně o solární ohřev vody. Takže objekt by se měl stát částečně soběstačný. Co se týče označení haly s přívlastkem D-Produkt Aréna, toto označení slouží pro soutěžní utkání již zmíněného oddílu Házená Kynžvart. Je to jejich strategický partner. Měli by nebo investují do sportovní haly jednak audiovizuální techniku v podobě osvětlení, různých efektů a hlavně informačního panelu se zobrazením času, log soutěžních družstev a výsledková tabule celkově. A dále by je v hale natažen nový moderní povrch pro tyto sportovní oddíly, který je vhodný především pro míčové sporty, ale jsou nadšeni i florbalisté,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Kynžvartský klub se do Chebu přesunul také kvůli divácké kapacitě a ambici postupu do evropských pohárů. Město vnímá příchod jako přínosný pro mládežnický sport. Podpoří se tím náborové aktivity a základna chebských házenkářských oddílů a pomůže to i propagaci Házené Kynžvart s partnery. I nadále se však ponechává hlavní název „Sportovní areál Lokomotiva“ s výše uvedeným doplněním.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!