Cheb: Kradli v pokoji na ubytovně

Cheb: Kradli v pokoji na ubytovně
Dne 7. září 2017 policisté z Obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření dvaatřicetiletému muži a osmnáctiletému muži ze Sokolovska ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

Trestných činů se muži dopustili tím, že měli dne 6. září 2017 v ranních hodinách za užití násilí vniknout do jednoho z pokojů ubytovny v Chebu. Z pokoje odcizili dva mobilní telefony a vetší počet lahví alkoholických nápojů. Škoda, kterou svým jednáním způsobili, převyšuje 20 000 korun.

Oba muži byli při svém jednání zaznamenáni bezpečnostní kamerou v objektu (viz video), kdy policisté po shlédnutí záznamu poznali jednoho z pachatelů. Ten jim byl znám, jelikož v nedávné době si od nich vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Takového jednání se dvaatřicetiletý muž dopustil 26. srpna 2017 v jedné z heren v Chebu, kde měl úmyslně udeřit do herního automatu pěstí, který tímto poškodil.

Dvaatřicetiletý muž ze Sokolovska se dopustil přečinu krádeže i přesto, že byl v posledních třech letech za takový trestný čin odsouzen nebo potrestán. Chebští policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely. Včerejšního dne celou věc předali státnímu zástupci k vydání návrhu na potrestání, o kterém bude rozhodovat Okresní soud v Chebu.

V případě prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody šest měsíců až tři roky.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!