Cheb: Město vybralo skládku a chce nové kompostéry (TV Západ)

Cheb: Město vybralo skládku a chce nové kompostéry (TV Západ)
Termín převzetí odpadového hospodářství se v Chebu blíží. Město ukončilo smlouvu s dosavadní svozovou firmou a od dubna letošního roku se této činnosti ujmou technické služby CHETES. Soutěží byla vybrána také skládka, kam odpad z domácností bude směř
Termín převzetí odpadového hospodářství se v Chebu blíží. Město ukončilo smlouvu s dosavadní svozovou firmou a od dubna letošního roku se této činnosti ujmou technické služby CHETES. Soutěží byla vybrána také skládka, kam odpad z domácností bude směřovat.

„Vyhrála to firma Marius Pedersen s překladištěm v Chocovicích. Cena je 1.220 korun za tunu komunálního odpadu. To znamená, městská společnost CHETES to naloží do kuka vozů, převeze to do Chocovic, tam se to bude překládat do velkých kontejnerů, a to všechno se to odveze na nějakou skládku, ale to už je v režii firmy Marius Pedersen. Je to systém, který tady takto fungoval a musím říct, že velmi dobře,“ informoval starosta Chebu Petr Navrátil.

Předpokládaná úspora se pohybuje okolo 3 milionů korun, ale ve hře je více faktorů, které mohou hospodářský výsledek ovlivnit.

„Tak já jsem k těm předpokládaným nákladům trochu opatrný, přeci jen bych počkal až na šest měsíců ostrého provozu, kdy to uvidíme napřímo a ještě s tím mohou zahýbat třeba ceny za bioodpad nebo podobné věci, kde ještě nemáme úplně jistotu, kolik to bude, i když ty váhy nebo to množství přepravovaného odpadu už je mnohem nižší, než u komunálního odpadu,“ vysvětlil Navrátil.

CHETES nabírá nové zaměstnance – řidiče a popeláře. Pokračovat budou i další projekty, například výpůjčky kompostérů pro chebské domácnosti. Na nákup 700 kusů chce město získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Jednat by se mělo o kvalitní typ kompostéru v pořizovací ceně kolem tří tisíc korun. V současné době se již eviduje 650 žádostí o jejich přidělení. Další zájemci se mohou hlásit na odboru správy majetku na čísle 354 440 178.
Štítky: tv západ

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!