Cheb: Na konci října by měla být křižovatka Pivovarská x Wolkerova v plném provozu

Cheb: Na konci října by měla být křižovatka Pivovarská x Wolkerova v plném provozu
Včera proběhlo hodinové jednání všech investorů, zástupce zhotovitele a vedení města na chebské radnici. Pivovarská ulice je majetkem Karlovarského kraje, město se k jím schválené rekonstrukci silnice připojilo s výstavbou nových chodníků.

První vážné problémy nastaly už loni, kdy měla stavba kompletně proběhnout. Při výstavbě kanalizace, která zde vede extrémně hluboko a zhotovoval ji Chevak, se začaly sesouvat stěny výkopů. Bylo zjištěno, že jílovité podloží je velmi nestabilní, a aby mohla být ulice přes zimu zprůjezdněna, byl výkop jen provizorně zasypán a překryt asfaltem s tím, že pokračovat se bude v roce 2019.

Po zahájení letošních prací byl zjištěn velmi špatný stav plynovodu i vodovodu, takže nastoupily specializované firmy, které sítě obnovily, což přineslo další zpoždění. Komplikace působí i koexistence dvou investorů, a tudíž i dvou firem na stavbě.

Na včerejší schůzce stanovil starosta Jalovec s místostarostou Černým jako naprostou prioritu aspoň částečné zprůchodnění křižovatky Pivovarská x Wolkerova, která by dle současných plánů měla být uzavřena minimálně do konce října. Podařilo se najít řešení, aby do 20.9. došlo k obousměrnému zprovoznění křižovatky aspoň pro napojení části Pivovarské pod viadukty a Wolkerovy směrem k nádraží. To by výrazně ulevilo přetížené Pražské.

Postup dalších prací vypadá tak, že do 15.9. by měly být dokončeny nové obruby chodníků, následně bude položena cementová stabilizace, která zpevní podloží (bude několik dnů tvrdnout, takže se bude zdát, že stavba stojí), během října by měla být dokončena vozovka a chodníky. Nejprve ten na straně u Kauflandu (do 30.9.), poté ten protilehlý (do 31.10.).

Na konci října by tedy měla být křižovatka Pivovarská x Wolkerova v plném provozu, v listopadu ještě budou probíhat dokončovací práce v křižovatce Pivovarská x Žižkova, které sice dopravu omezí, ale křižovatka bude po celou dobu aspoň částečně průjezdná.

"Chápeme, že Chebanům akce komplikuje život, ale více v současné době nelze udělat. Omlouváme se za komplikace, ale raději přinášíme občanům nepříjemné informace, než abychom mlčeli či mlžili," uvádí na svých facebookových stránkách VPM - Volba pro město.


Zdroj: facebookové stránky VPM - Volba pro město

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!