Chebsko: Policisté kontrolovali vodní nádrž Horka

Chebsko: Policisté kontrolovali vodní nádrž Horka
I v letošním roce policisté z obvodního oddělní Františkovy Lázně provádějí kontroly na vodní nádrži Horka, která spadá do ochranného pásma vodního zdroje. Jakýkoliv vstup, a to i do okolí, je tedy přísně zakázán. Policisté se zaměří například na neoprávněné vstupy či rybaření ve vodní nádrži, jelikož rybáři i přes vyslovený zákaz v nádrži rybaří.

Kontrolovat budou také vstupy do prvního ochranného pásma vodního zdroje, kam je taktéž vstup přísně zakázán. Policejní kontroly neprobíhají pouze přes den, ale i v nočních hodinách, a to ve spolupráci s pracovníky Povodí Ohře, kteří mají k dispozici člun. V hůře přístupném terénu je policistům velkým „pomocníkem“ čtyřkolka. 

Každým rokem policisté řeší několik případů porušení zákazu rybolovu nebo zákaz vjezdu vozidel k vodní nádrži. Osobám, které se dopustí přestupku na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství hrozí pokuta až 8 tisíc korun a zákaz činnosti do jednoho roku nebo může být uloženo propadnutí věci či může být věc zabrána. 

V případě, že se někdo dopustí škody vyšší než 10 tisíc korun, půjde o trestný čin pytláctví. Za tento trestný čin by pachateli hrozil trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!