Chodov: Počet obyvatel je ve městě letos nižší než loni

Chodov: Počet obyvatel je ve městě letos nižší než loni
Počet obyvatel Chodova k počátku letošního roku je opět nižší než v předchozím roce. Radnice v lednu evidovala 12 825 obyvatel, což je v meziročním srovnání o 356 lidí méně. Ještě v roce 2017 měl Chodov 13 520 obyvatel.

Z počtu 12 825 obyvatel tvoří 6 537 ženy, muži pak 6 288 . Nejpočetnější skupinou obyvatel je kategorie ve věku 41 až 60 let (30,5 % - 3 906 lidí), naopak nejmenší je kategorie do 6 let (6% - 758 dětí). K pobytu je v Chodově rovněž hlášeno 485 cizinců, o rok dříve jich bylo 501.

Jednou z reakcí na vylidňování města je dokončení nového strategického plánu, jehož postupná realizace by měla Chodov zatraktivnit, udržet tak obyvatele a popřípadě přilákat nové.

Strategie vychází mimo jiné z online debaty, ankety žáků i řady osobních setkání tvůrců s lidmi z města. „Do jeho tvorby se nám podařilo zapojit řadu Chodováků, podali přes osmdesát návrhů. Strategie tak reaguje na poslední trendy a potřeby lidí,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že dokument má celkem čtyři prioritní body. „Vzdělání, bydlení, veřejný prostor a život ve městě,“ vyjmenoval starosta.

Strategický plán by se nyní měl podle starosty dostat mezi veřejnost. Zájemci jej mohou nalézt na platformě www.mujchodov.cz a v dohledné době by se měl také objevit v tištěné podobě ve formě přehledné brožurky.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!