Cyklistická Velká cena v Plzni pro Martina Voltra

Cyklistická Velká cena v Plzni pro Martina Voltra
Devátý díl GIANT LIGY v Plzni – dvojzávod a vynikající počasí přilákalo do Plzně řadu zvučných jmen. Protivítr tentokrát jezdcům foukal do cílové rovinky, ale na protilehlé pak foukalo závodníkům do zad.

Nebyla tak nouze o dlouhé úniky. Ze začátku to vypadalo, jako by se jezdci šetřili na druhý závod Italskou vylučovačku. Po prvních kilometrech se však startovní pole rozjelo a s ním i drsná nominace na finálovou vylučovačku, do které mohlo postoupit pouze deset nejlepších.

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly opět kategorie žáků a kadetů, kdy se pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie zhostil Jakub Kubias se svým týmem RKCA. Přijela řada mladých talentů, která si mohla vyzkoušet jedinečný okruh v Plzni na Doubravce.

Aktivitou ze začátku hýřil Petr Kelemen (TUDOR Pro Cycling), ale nepodařilo se mu odskočit. Důležitý moment nastal na 12. km, kdy poodjela z pelotonu dvojice Habermann (AC SPARTA) a Voltr (TJ FAVORIT BRNO). Dokonalou spoluprácí pak sbírali důležité body do celkového hodnocení. Peloton dojel dvojici až po polovině závodu hlavně díky vypisovaným prémiím, kde měl nejvíce sil další z rodiny Kelemenů - Pavel (AC SPARTA PRAHA). Vysbíral většinu prémiových spurtů, a vybojoval tak i dres nejaktivnějšího jezdce měsíce srpna.

Po dojetí obou jezdců se peloton jen na chvilku zklidnil, aby následně po několika hromadných spurtech odskočila další dvojice. Tentokrát na čele Habermanna vystřídal Petr Kelemen a společně opět s Martinem Voltrem sbíral důležité body. Ty pak Kelemenovi stačily na druhé místo celkového hodnocení.

Závod nakonec s přehledem vyhrál Martin Voltr (TJ FAVORIT BRNO), který nasbíral 36 bodů.

V srpnové soutěži aktivity Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) napříč kategoriemi zvítězil Pavel Kelemen (AC SPARTA PRAHA).

Do finálové Italské bodovačky o cenu ELTECH.cz se nominovalo 10 nejlepších závodníků. Sedm jezdců kategorie Elite a tři Junioři. Po odstartování letmým startem se jako první zvedl Jan Šubrt, ale prvního na pásce mohli diváci vidět zkušeného Pavla Kelemena, který tak podtrhl svou formu na prémiích. Druhý nakonec dojel Martin Boubal a třetí příčka patřila nečekaně právě Janu Šubrtovi (CYKLO ATOM).

Martin Voltr v cíli: „Do závodu jsem šel za vítězstvím! Všechno mi dneska vyšlo, dvakrát se mi podařilo odjet a bodovat a vítězství je doma.“


Desátý díl Giant Ligy 2022 pokračuje v úterý 6. září opět v Plzni na Rapidu

foto: tomáš tesař

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!