Děti z mateřských škol centrálního obvodu Plzně se vzdělávají v dopravní výchově

Děti z mateřských škol centrálního obvodu Plzně se vzdělávají v dopravní výchově
Městský obvod Plzeň 3 ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, Policií ČR, organizací BESIP a Domem dětí a mládeže Radovánek pokračuje v preventivně vzdělávacím programu pro předškoláky ze všech mateřských škol v plzeňském centrálním obvodu.

Projekt zaměřený na dopravní výchovu má pomoci zvýšit informovanost dětí v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

„Podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti dětí na ulicích, a proto jsme v loňském roce zahájili dopravní výuku pro předškoláky, v níž nyní úspěšně pokračujeme. Jsme rádi, že letos se do projektu zapojilo všech jedenáct školek z našeho obvodu,“ říká místostarostka Ing. Jaroslava Maříková.

Ve dnech 8. a 9. června soutěžily na dopravním hřišti 33. ZŠ v Plzni děti z prvních pěti školek za přítomnosti strážníků a zástupců policie a také odborníků z organizace BESIP. 

Vzdělávací projekt se skládá z teoretické části i praktické části na dopravním hřišti. Během dopoledne tak na děti čekala například jízda na koloběžkách, vyzkoušely si ´opilecké brýle´ nebo se naučily, jak přecházet silnici podle semaforu, či po které straně vozovky mají správně chodit. Z akce si pak každý odnesl na památku svůj první řidičák a malé dárky. 

„Kromě všech zúčastněných složek bych chtěl také velice poděkovat řediteli 33. základní školy, panu magistru Růžičkovi, který nám vyšel vstříc a zapůjčil pro výuku jejich nádherné dopravní hřiště,“ dodává místostarosta Mgr. David Procházka.

Další mateřské školy se své dopravní výuky dočkají tento týden.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!