Do plzeňských škol chce nastoupit 747 ukrajinských uprchlíků

Do plzeňských škol chce nastoupit 747 ukrajinských uprchlíků
Ke zvláštním zápisům, které se na našich plzeňských základních školách konaly ve dnech 27. a 28. 6. 2022 přišlo celkem 747 dětí, kteří s rodiči uprchli před válkou z Ukrajiny.

Nyní podle nastaveného harmonogramu bude město řešit společně se spádovými koordinátory umístění do jednotlivých škol. Vzhledem k vytvořeným kapacitám lze předpokládat, že se budoucí žáci v drtivé většině umístí v příslušném spádovém obvodě.

"Předpokládáme, že do 15. 7. budeme mít kompletní informace o umístění budoucích žáků na jednotlivé školy. Plzeň není výjimkou v tom smyslu, že k zápisům přišlo méně budoucích žáků, než se registrovalo přes koordinační centrum. Důvod může být i ten, že děti již na území města Plzně nepobývají, nebo rodičeplánují odjezd z Plzně, případně ještě nejsou nijak rozhodnutí a budou zápis řešit až v závěru srpna," říká mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková.

"Školy budou na dodatečně přinesené žádosti o přijetí reagovat standardně jako na jiné žádosti, které dostávají a v závěru srpna opět budeme schopni tyto žádosti řešit, protože máme vytvořenou dostatečnou kapacitu. Složitější bude zajistit personální zabezpečení těchto tříd z časových důvodů," dodává.

V týdnu od 22. 8. do 26. 8. bude ve školách v rámci stanovených úředních dnů probíhat vyřizování dodatečných žádostí a zároveň bude opět probíhat koordinace umisťování v rámci města Plzně.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!