Do Špindlerova Mlýna za turistikou a příjemným odreagováním se od každodenních starostí

Do Špindlerova Mlýna za turistikou a příjemným odreagováním se od každodenních starostí
Když se řekne Krkonoše, většina lidí si nejspíš vybaví Sněžku, jejich nejvyšší horu a častý cíl turistů v těchto českých horách. Strávit v nich můžete svou letní dovolenou, pokud se vám líbí turistika po horských hřebenech, z nichž se můžete dívat do údolí a obdivovat se krásám zdejší přírody. Příjemné ubytování vám nabídne Špindlerův Mlýn, jedno z nejvíce navštěvovaných horských středisek nejen v Krkonoších, ale v celé České republice. Co zde všechno můžete zažít?

Proč se vybrat do Špindlerova Mlýna?

Turistika a cestování postupně nahrazovaly dřívější pastevní a těžební hospodaření místních. V současné době je Špindlerův Mlýn synonymem pro moderní zimní i letní turistické středisko. V letních měsících můžete využít toto místo pro různé procházky či náročnější turistické cíle. Oblíbená je například procházka k Labské přehradě, vyhledávaná náučná stezka Čertova strouha či turistika na Kozí hřbety. A to je jen začátek.

Příjemné krkonošské hotely a penziony

Krkonoše lákají v každém ročním období. Turisté tu mohou chodit po značených cestách od jara do podzimu. V zimě lze přesedlat na běžky a krajinou se po běžecké stopě pohybovat s jejich pomocí. Běžeckých tratích je zde kolem 600 kilometrů, přičemž celými Krkonošemi prochází páteřní lyžařská trasa Krkonošská magistrála, která je dlouhá 71 kilometrů a vede ze Žacléře do Harrachova. Ubytování v Harrachově se nabízí v podobě celé řady ubytovacích zařízení. Najdete tu luxusní hotely i příjemné penziony, a ubytovat se můžete také na chatách neboli boudách, což má něco do sebe, protože se jedná o tradiční zdejší možnost pobytu.

Výlety v okolí Špindlerova Mlýna

Pokud se rozhodnete svou dovolenou strávit v obci Špindlerův Mlýn, ubytování v ní vám dá příležitost objevovat krásy v jejím okolí. Výhodou této obce je její umístění v centrální části Krkonoš. Navíc se zde nacházejí ta nejhezčí místa a turistické trasy, z nichž si lze vybírat podle náročnosti. Určitě najdete cestu vhodnou pro děti i méně zdatné turisty. Co třeba se svézt sedačkovou lanovkou na Medvědín, odtud pokračovat přes Labskou boudu až k prameni řeky Labe? Před vámi se otevřou nádherná panoramata a vy uvidíte Krkonoše jako na dlani.

Co dělat s dětmi ve Špindlerově Mlýně

Máte-li s sebou na dovolené ve Špindlerově Mlýně i své děti, určitě budete chtít pro ně najít adekvátní zábavu. Pěší turistiku můžete nahradit jízdou výjezdním vláčkem po Špindlerově Mlýně a jeho okolí, během které se dozvíte zajímavosti o historii i současnosti obce. Okružní trasa je dlouhá asi padesát minut.

Ani zde pochopitelně nechybějí dětská hřiště pro nejmenší návštěvníky Krkonoš. Najdete je například v Bedřichově, kde jich hned několik – před Vojenskou zotavovnou nebo v Monkey Parku u Bobovky. I na Medvědíně se nachází nejvýše položené dětské hřiště, a to v nadmořské výšce 1 235 metrů. Nahoru se dopravíte lanovkou a pak už si děti mohou užívat zábavy do sytosti.

Vyhlídka Harrachova skála

Unikátní pohledy do krajiny nabízí vyhlídka Harrachova skála. Dostanete se k ní i ze Špindlerova Mlýna, když vyjedete lanovkou na Medvědín. Pak vás čeká cesta dlouhá asi tři kilometry. Stojí za to se sem vypravit. Možná vás na trase překvapí ležící pilka na dřevo, kterou tu zapomněli lesní dělníci.

Někteří turisté, kteří se neumějí v přírodě chovat, zanechávají za sebou větší spoušť v podobě odhozených plechovek od pití nebo obalů od proteinových tyčinek. Platí jedna zásada – to, co si na hory přinesete, byste si měli zase odnést zpátky domů. Jen tak zůstanou hory krásné pro všechny návštěvníky.

Zdroj obrázku: marcinjozwiak / stock.adobe.com

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!