Do voleb společně: KDU-ČSL, ADS a Nestraníci jako Koalice pro Plzeňský kraj

Do voleb společně: KDU-ČSL, ADS a Nestraníci jako Koalice pro Plzeňský kraj
V pondělí 3. srpna 2020 byla podepsána Dohoda o spolupráci v krajských volbách v Plzeňském kraji.

Partnery Koalice pro Plzeňský kraj jsou: KDU-ČSL (Křesťanská a demokratická unie- Československá strana lidová), ADS (Agrární demokratická strana) a Nestraníky (Hnutí Nestraníci).

Dohoda navazuje na „Memorandum o spolupráci“ z listopadu 2019, ve kterém zmíněné subjekty deklarovaly společné programové priority a zájem na rozvoji Plzeňského kraje v období 2020 - 2024.
Lídrem Koalice pro Plzeňský kraj je náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová (KDU-ČSL). ADS je reprezentována jejím předsedou, zemědělským podnikatelem Pavlem Šrámkem a Nestraníky vede Tomáš Rada, místostarosta okresního města Rokycany.

„Vycházíme ze společného zájmu o zodpovědné vedení Plzeňského kraje. Budeme pokračovat v podpoře kvalitního vzdělávání, které je nezbytným předpokladem prosperity kraje. Prosazujeme aktivní boj proti suchu, chceme zachovat cenné přírodní a kulturní dědictví kraje. Velkou pozornost hodláme věnovat koncepční prorodinné politice a programům přípravy na stárnutí“, shrnuje Ivana Bartošová.

 „Nejlepší ekolog je správně hospodařící zemědělec“, dodává Pavel Šrámek. „Budeme proto podporovat všechny zemědělce a farmáře, kteří produkují tradiční plodiny a mají vyrovnanou rostlinnou a živočišnou výrobu, tedy faunu a flóru. Zemědělci, kteří chovají především zvířata, díky nim produkují organickou hmotu, kterou vracejí na pole. Tím aktivně podporují zadržování vody v krajině. Ti, co navíc vyrábějí regionální potraviny, nevytvářejí uhlíkové stopy jako dovážené produkty z tisíce kilometrů vzdálených zemí.“

Dalšími prioritami Koalice pro Plzeňský kraj je dostupnost a kvalita zdravotnické a sociální péče, péče o optimální stav komunikací a dobrá dopravní obslužnost a transparentní a efektivní správa Plzeňského kraje a jeho příspěvkových organizací včetně smysluplné dotační politiky, která podporuje obce, zájmová sdružení, sportovní organizace, kulturu a další oblasti. „Za nezbytné považuji vyrovnané hospodaření a efektivní průběžné čerpání evropských strukturálních fondů krajskými příspěvkovými organizacemi“, doplňuje Tomáš Rada. „Dále kladu důraz na podporu činnosti spolků ve všech obcích kraje.“


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!