Dopravní výuka v plzeňských mateřinkách měla své finále

Dopravní výuka v plzeňských mateřinkách měla své finále
Dopravní výchova patří mezi nejdůležitější oblasti v bezpečnosti silničního provozu u dětí. Proto, stejně jako v minulém roce, uspořádal plzeňský centrální obvod pro předškoláky z mateřských škol dopravní výuku na dětském hřišti.

„Na základě úspěchu této akce zajišťujeme pro předškoláky ve všech obvodních mateřských školách dopravní výuku, skládající se z teoretické části, praktické části na dopravním hřišti
a provozu. V rámci této akce pomáháme zřizovat v mateřských školách malá dopravní hřiště s minimálně jedním přechodem a dokupujeme koloběžky“, informuje Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„V letošním roce byla akce ukončena velkým finále dopravní výuky na dětském hřišti, ve kterém děti zúročily znalosti získané touto výukou. Pokud dítě řádně splnilo zadané úkoly, které byly zapsány v jeho kartě, dostalo na závěr, kromě malé pozornosti, i vlastní „dětský řidičák“, říká Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň.

Vše proběhlo na 33. ZŠ ve Skvrňanech 29. a 31. května a dále pak 7. - 9. června od devíti hodin dopoledne za asistence Městské policie Plzeň, Policie České republiky, Autoklubu Plzeň a plzeňského BESIPu. Programu se zúčastnilo až 500 dětí.

„Záleží nám na bezpečnosti našich dětí, a proto podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení jejich bezpečnosti na ulicích. Je to jedna z našich priorit. Jsme rádi, že se projekt povedl rozšířit z původních čtyř mateřských škol na všechny předškoláky z obvodu. Chtěl bych tímto poděkovat partnerům z řad Městské policie, PČR, Autoklubu a BESIPu“, doplnil David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!