Dostupná Šumava. Opět vyjíždí autobusy pro seniory a handicapované

Dostupná Šumava. Opět vyjíždí autobusy pro seniory a handicapované
Již v úterý 17. května 2022 spouští dopravce ČSAD autobusy Plzeň a Správa národního parku Šumava jarní část projektu Dostupná Šumava.

Pořad Dostupná Šumava umožňuje osobám v důchodového věku a lidem s omezenou pohyblivostí navštívit formou autobusového zájezdu zajímavá místa na území Národního parku Šumava.
Přihlášky už probíhají a vzhledem k uvolněným protiepidemickým podmínkám a nástupu pěkného počasí se termíny začínají poměrně plnit. Případní zájemci by proto neměli s objednáním váhat.

Zájezdy se konají mimo hlavní turistickou sezónu v měsících květen, červen (od 17. května do 30. června; 21 termínů) a na podzim v září a říjen (od 6. září do 27. října 2022; 24 termínů).

V letošním roce se bude jezdit po obdobných trasách a místech jako v roce 2021, ale se dvěma novinkami. Účastníci navštíví místa jako kostely v Dobré Vodě (včetně muzea) a Hůrkách, jezero Laka, Enviromentální středisko Špičák, vrchol Pancíř s rozhlednou, bývalý Starý Brunst či meandry Křemelné a bývalou vesnici Zhůří u Kepel.

Nově jsou pak navíc zařazeny místa Nový Brunst - bývalá sklárna a v rámci Roku mokřadů také rašeliniště u Skelné. V případě zájmu osazenstva zájezdu se je rovněž možné ještě zastavit u pramenu Řezné.

V úterý a čtvrtek lze zahájit zájezd v Plzni, Přešticích, Klatovech, Kolinci či Sušici. Ve středu pak v Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích nebo Vimperku.

Cena zájezdu činí 400 až 500 Kč za osobu v závislosti na nástupním místě. Cena zahrnuje dopravu a odborného průvodce šumavským prostředím. Počet míst v autobuse 33. Dopravce Z-Group bus a.s., divize ČSAD autobusy Plzeň.

Zájezd bude zajišťován vhodnými moderními autobusy s klimatizací apod.  V případě poptávky ze strany cestujících na přepravu elektrického vozíku, bude nasazen nízkopodlažní autobus s potřebnou kapacitou.

Příjem rezervací probíhá každý pracovní den mezi 8. a 14. hodinou po telefonním čísle 602 533 691.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!