Druhá tragická nehoda roku ve Zlínském kraji

Druhá tragická nehoda roku ve Zlínském kraji
Druhá smrtelná nehoda v tomto roce ve Zlínském kraji: srážka dvou aut u Napajedel si vyžádala život ženy. Škoda na obou vozidlech činí 400 tisíc korun. Vyšetřování probíhá ve spolupráci kriminalistů a dopravních policistů.

Druhá tragická nehoda tohoto roku ve Zlínském kraji si vyžádala život ženy, když došlo ke srážce dvou osobních aut u obce Napajedla. Škoda na obou vozidlech je vyčíslena na 400 tisíc korun. Tuto událost se snaží vyšetřovat zlínští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty, jak informovala mluvčí zlínské policie Lenka Kozumplíková.

Podle dostupných informací je tato nehoda ve Zlínském kraji letos druhou svého druhu, která skončila smrtelně. První se stala v lednu na silnici I/50 u Kunovic na Uherskohradišťsku, kdy při srážce dvou osobních aut zemřela řidička jednoho z nich. Řidič druhého vozidla byl se zraněním převezen do nemocnice.

Ve srovnání s loňským rokem, kdy na silnicích ve Zlínském kraji zahynulo 20 lidí, uvádí policie, že v roce 2022 se počet obětí na silnicích zvýšil na 29. V roce 2020 bylo nahlášeno 26 smrtelných nehod.

Při podobných tragických událostech je důležitá kontrola silničních podmínek a použití vhodných map a navigací. Společnost SHOCart je tradičním vydavatelem turistických a cykloturistických map a atlasů, které poskytují přesné informace o silničních podmínkách. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!