Gambrinus oslavil výročí závazkem sládků na dalších 150 let

Gambrinus oslavil výročí závazkem sládků na dalších 150 let
Pivovar Gambrinus si ve čtvrtek připomněl 150. výročí od svého založení.

Popřát mu přišli představitelé Plzně i vedení společnosti Plzeňský Prazdroj, jejíž je Gambrinus součástí. Hlavním bodem oslavy bylo odhalení kamenné pamětní desky na zdi pivovaru, která nese závazek sládků a vedení pivovaru, že se Gambrinus bude i nadále vařit způsobem typickým pro české pivo.

„Na pivo Gambrinus jsme v Prazdroji po právu hrdí. Jsme odhodlání chránit dědictví našeho skvělého piva a zachovat jeho kvalitu i do budoucna. 150. výročí založení pivovaru je nejlepší příležitost pro náš společný závazek vařit Gambrinus i v budoucnosti tak, aby se na něj lidé mohli vždy spolehnout," řekl v úvodu akce generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

Poděkování za reprezentaci města a přání dalších úspěchů předal zaměstnancům pivovaru i starosta městské části Plzeň 3 David Procházka.

Díky dovednosti a oddanosti sládků v historii se Gambrinus zařadil mezi pilíře české pivní kultury. Ti dnešní navazují na jejich umění a nadále dodržují principy, které stojí za úspěchem piva Gambrinus. Sládci i vedení pivovaru se proto rozhodli stvrdit závazek, že jsou odhodláni udržet českost a vysokou kvalitu piva Gambrinus i do budoucna. Manažer plzeňského pivovaru Stanislav Hamara: „Vážíme si úspěchů, kterých dosáhli naši předkové, sládci pivovaru Gambrinus, v uplynulých 150 letech. Z jejich zkušeností a odhodlání těžíme dodnes v naší každodenní práci. Uvědomujeme si odpovědnost za zachování ryze českého charakteru našeho piva a zavazujeme se, že budeme i nadále vařit české pivo Gambrinus tradičními postupy, tak abychom zachovali jeho chuť a říz. K tomu povedeme i naše následovníky, aby se lidé s radostí scházeli u piva Gambrinus i za dalších 150 let. Slibujeme, že na Gambrinus bude vždy spolehnutí.“

Stanislav Hamara také poděkoval současným i minulým zaměstnancům za práci, kterou pro Gambrinus odvedli a za to, že předávali a předávají své zkušenosti a dovednosti nastupujícím mladým sladovníkům. Po úvodních slovech odhalili zástupci pivovaru a města kamennou pamětní desku, na které je vyryt zmíněný slib.

Již v méně formální atmosféře připomněl obchodní sládek Gambrinusu Pavel Zítek všem přítomným důležité okamžiky historie pivovaru a neopomněl poděkovat i všem hospodským a výčepním za spolupráci, protože jejich role je pro kvalitu piva v půllitru klíčová, jak zdůraznil: “Sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá.“

V závěru oficiální části představil manažer značky Jakub Marek důležité akce a aktivity, kterými se Gambrinus rozhodl oslavit své významné výročí. Pozval všechny přítomné na hlavní část oslav 150. výročí založení pivovaru, Gambrinus den, pivní festival plném hudby, zábavy, ale především piva Gambrinus v nejvyšší kvalitě, který se uskuteční v pátek 21. a v sobotu 22. června na náměstí Republiky v Plzni. Program Gambrinus dne je k dispozici na www.gambrinus.cz/gambrinusden.

Doporučení redakce: Vykoupejte se ve Zlaté krávě v pivních lázních!

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!