Grand Prix v Plzni pro Martina Boubala

Grand Prix v Plzni pro Martina Boubala
Pátý díl GIANT LIGY v Plzni, a počasí opět všechny překvapilo. Nepršelo a teplota ve sportovním areálu SK Rapid byla ideální. Teploměr ukazoval 20 °C.

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly kategorie žáků a kadetů, kdy pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie se opět zhostil Jakub Kubias se svým týmem RKCA. Škoda jen, že se do závodu kadetů nepřihlásilo více závodníků.

Hlavní závod se pak startoval handicapovaným startem, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a junioři. Nejlépe si s touto výzvou poradili znovu mladíci Jaromír Kohout (RKCA) a Maximilian Kerl (Author Team Stupno). Hlavní pole tentokrát smazalo náskok až po úctyhodných 8 kilometrech. Tak dlouho dokázali junioři, ženy a jezdci kategorie masters vzdorovat hlavnímu poli. Díky tomu, že vydrželi hlavně junioři před pelotonem takovou dobu, mohli si více nabodovat v průjezdech. Skvěle rozjetý závod si tak připravil právě Kohout, který v celkovém hodnocení nasbíral úctyhodných 10b. Kohout se však pouštěl i do soubojů o nejaktivnějšího jezdce, tam nasbíral 5b a v příštím závodě se oblékne do puntíkovaného dresu aktivity.

Do závodu šel naplno i Martin Boubal a hned po dojetí skupiny se pustil do úniku s Jonášem Vojtěchem (LAWI Stars – GIANT). Před pelotonem vydrželi kroužit 10km a to jim stačilo, aby si získali dostatečný bodový náskok nad soupeři, který už jen udržovali. Martin Boubal se pak pustil ještě do úniku s Denisem Rugovacem (Team Dukla Praha), kterému se tak podařilo bodově dotáhnout na třetí příčku před Jana Brňáka (AC Sparta Praha), na kterého zbyla nepopulární čtvrtá příčka.

V dobré formě se předvedl Jan Rajchart (GAPP System – KOLOFIX MTB Racing Team). Ačkoliv byl sám bez týmu, neztratil se mezi silničáři a v závodě nakonec bral 6. místo.

Svůj den tentokrát neměl sparťan Jan Ryba, který však dokončuje pedagogickou fakultu a příprava na závěrečné zkoušky budoucího učitele mu vzala čas na kvalitní trénink.

Ženám kralovala Simona Spěšná (jb BRUNEX Superior Factory Racing), která o vítězství rozhodla až v závěrečném spurtu. Juniory vyhrál Jaromír Kohout (RKCA) s 10b. Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (CYKLO ATOM) s 3b.

Martin Boubal v cíli: „Závod sponzorovala naše firma, tak jsem byl extra motivovanej. Nohy jely taky dobře a jsem strašně rád, že to dneska vyšlo.“


Šestý díl Giant Ligy 2022 pokračuje v úterý 14. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 17:30hod.

foto: tomáš tesař

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!