Hlídky kontrolovaly nákladní auta projíždějící Radobyčicemi

Hlídky kontrolovaly nákladní auta projíždějící Radobyčicemi
Na dodržování zákazu vjezdu nákladních automobilů s hmotností nad 7,5 t do městské části Radobyčice se zaměřila dopravně bezpečnostní akce.

Tu uspořádala ve čtvrtek 19. ledna Městská policie Plzeň v součinnosti s policisty Dopravního inspektorátu Plzeň. Podnětem k realizaci akce byly stížnosti občanů. 

„Kontrolní akce proběhla na základě podnětu místních obyvatel, kteří na průjezd těžkých aut upozorňují a padl i na zastupitelstvu městského obvodu Plzeň 3,“ vysvětluje starosta obvodu David Procházka. 

Zákaz omezuje v Radobyčicích pouze nákladní auta s hmotnostní nad 7,5 tuny, která nemají vydána potřebná povolení pro vjezd od ÚMO Plzeň 3 a ÚMO Plzeň 8. „Řidiči těchto vozidel musí využít výjezdu na kruhovém objezdu směrem na Štěnovice. I tady je však tranzit omezen na hmotnost vozidel maximálně 12 tun,“ uvádí mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. 

Kontroly se uskutečnily mezi devátou a jedenáctou hodinou dopoledne, v tomto čase je totiž podle obyvatel pohyb nákladních vozů v obci největší. Během těchto dvou hodin zkontrolovaly hlídky na místě 12 vozidel. Porušení zákazu vjezdu zjistily ve čtyřech případech. 

„V blízké době se v Radobyčicích chystá také měření rychlosti. Právě příliš vysoká rychlost průjezdu je zde podle místních dalším a častým prohřeškem,“ dodává David Procházka. 

Další kontroly hmotnosti nákladních vozidel a měření rychlosti se budou v Radobyčicích opakovat, a to v rámci běžného výkonu služby policistů. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!