Hranice: Město rozsvítilo vánoční strom ve velkém stylu

Hranice: Město rozsvítilo vánoční strom ve velkém stylu
Po 16té hodině vytvořily svým vystoupením pravou vánoční atmosféru Chorus Egrensis a Sbor ze ZŠ Hranice v evangelickém kostele. Lidé se pak přesunuli na náměstí, kde již v domě „U Sucháčků“ probíhaly tvořivé dílny a fotokoutek Michala Budy.

K občerstvení byly tradičně klobásy, trhané maso a trdlo (jehož tvorba se ještě musí vychytat), svařák, čaj… O program se pak postarali žáci z Mateřské školy Hranice a ZUŠ Aš zazpíváním koled a vánočních písní, za doprovodu kytar, při nichž se z vyhlídky začal sypat alespoň peříčkový sníh. 

Následně odstartoval prodej věnců Klubík štěstí Aš, v čele s panem Michlem, který poděkoval vedení města a obyvatelům Hranic za charitativní akci. Starostovi Danielu Mašlárovi předal obraz, který společně nakreslily děti z Klubíku. Dílo již visí v kanceláři starosty na městském úřadě. Na Klubík se vybralo necelých 10. 000,- Kč, podle slov pana Michla a rodičů handicapovaných dětí půjdou na vybavení nového stacionáře v Aši. 

Těsně před 18 hodinou roztančily své představení Cirkus Ceres s ohnivou andělskou show. A pak přišlo vlastní rozsvícení – strom ve stříbrné a zlaté barvě rozzářil oči nejen dětí. Společné chvíle pak zpříjemnil žesťový soubor Quintetus Cantorum, který letos z vyhlídky sestoupil a hrál i přímo u stromu. 

Zdroj: Město Hranice

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!