Jak se Vám v Plzni žije? Na vyplnění dotazníku mají lidé poslední dny

Jak se Vám v Plzni žije? Na vyplnění dotazníku mají lidé poslední dny
Již více než 1 600 Plzeňanů se zapojilo do průzkumu, který začátkem měsíce spustilo město Plzeň. Své názory mohou prostřednictvím dotazníku občané sdělit ještě do neděle 30. dubna.

„Nejvíce se zatím zapojili lidé z věkové kategorie mezi 35 a 49 lety. Přišlo od nich mnoho zajímavých a hodnotných podnětů. Nejméně dotazníků odevzdala věková skupina obyvatel ve věku 65+. Jejich názor nás ale také zajímá, a tak budeme rádi, pokud se i oni do průzkumu ještě zapojí,“ řekla Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. Právě tato městská organizace zpracování průzkumu zadala. 

Město má zpracovaný koncepční dokument Strategický plán města Plzně, který pravidelně vyhodnocuje a aktualizuje, a právě pro jeho aktualizaci je důležité znát názory obyvatel a dále s nimi pracovat.

„Informace, které se z dotazníku dozvíme, neskončí v šuplíku, ale budeme z nich vycházet při plánování dalšího rozvoje města. Zároveň si chceme ověřit, zda a jak se posunulo vnímání života v Plzni v očích Plzeňanů od posledního průzkumu, který jsme prováděli v roce 2019,“ dodala Irena Vostracká.

V dotazníku mohou občané narazit na otázky z širokého spektra oblastí. Lidé se mohou vyjádřit k dění ve městě, kvalitě životního prostředí, městské hromadné dopravy či spokojenosti s fungováním úřadů. Zároveň je možné dát zástupcům města najevo, jak jsou lidé spokojeni s úrovní komunikace města se svými občany nebo třeba s dostupností kulturního a sportovního vyžití.

Průzkum mezi občany probíhá prostřednictvím elektronického dotazníku, který najdou na webu města pruzkum.plzen.eu.

Štítky: plzeňdotazník

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!