Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň bude využívat dešťovou vodu pro závlahu

Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň bude využívat dešťovou vodu pro závlahu
Celkem 620 tisíc korun získá Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň na využití zachycené dešťové vody pro závlahu zeleně. S uvolněním finančních prostředků souhlasili radní města, schválit usnesení musí ještě zastupitelé.

„Finanční prostředky obdrží klub z Fondu životního prostředí města Plzně. Projekt navazuje na akci z loňska týkající se zakoupení a instalace retenčních nádrží, které zachycují vodu ze střech jezdecké haly, stájí a garáže. Cílem bylo co nejvíce šetřit pitnou vodou právě s tím, že na závlahu zeleně bude využita zachycená dešťová voda z budov v areálu. Projekt propojuje nádrže již stávající s nádržemi novými, tak aby se zásoba vody zvětšila. Pomocí výkonného čerpadla a nových rozvodů bude zachytávaná voda převedena na potřebná místa s pravidelnou závlahou zeleně. V rámci projektu bude zakoupena další retenční nádrž o objemu 15 m3 a bude umístěna do země k budově stáje pro zachycení dešťové vody z její střechy o rozloze 300 m2,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Dokončením projektu jezdeckého klubu bude zajištěno výrazné ušetření pitné vody, maximální využití zachycené dešťové vody pro udržení krásy zeleně, snížení prašnosti a zajištění zdravého pohybu koní kropením sportovních povrchů v areálu klubu v Českém údolí.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!