Jarní část programu Dostupná Šumava se ruší

Jarní část programu Dostupná Šumava se ruší
Správa NP Šumava je nucena zrušit jarní část programu Dostupná Šumava, která je určena návštěvníkům Národního parku Šumava z řad seniorů (65+) a osobám s handicapem.

Nositelé projektu, Správa Národního parku Šumava a ČSAD autobusy Plzeň a.s., se k tomuto kroku rozhodli proto, že současná situace nedává záruku pro realizaci výletů od 19. 5. do 30. 6. 2020. Kromě nejistoty při plánování programu nám jde i o bezpečnost a zdraví cílové skupiny, kterou tvoří zástupci nejohroženějších skupin obyvatel. "Je nám to velmi líto, ale věříme, že toto rozhodnutí nalezne pochopení," říká mluvčí šumavského parku Jan Dvořák.

Podzimní série zájezdů (1. 9. - 29. 10. 2020) je nadále připravovaná a jakmile bude větší jistota pro její bezpečnou realizaci, tak si bude možné místo v programu zajistit. Termín zahájení rezervací bude s dostatečným předstihem oznámen předem.

Dostupná Šumava je program celodenních autobusových zájezdů s průvodcem, určený pro seniory a osoby se sníženou mobilitou. Správa NP Šumava společně s ČSAD Plzeň jej připravbují již 22 let. Pro letošní rok je naplánovaná stejná trasa jako v roce 2019, kdy se účastníci programu podívali např. na jezero Laka, Pancíř, Nový Brunst. Více k trase zde: https://www.npsumava.cz/wp-

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!