Karlovarsko: Naftu kradl z nákladních vozidel

Karlovarsko: Naftu kradl z nákladních vozidel
Hned dva trestné činy má na svědomí třiačtyřicetiletý muž z Karlových Varů, který si měl pro pohonné hmoty místo na čerpací stanici chodit do zaparkovaných nákladních vozidel. První březnový den měl v ranních hodinách s další osobou přijít do areálu jedné společnosti v Karlových Varech. Zde byl zaparkovaný automobil, ze kterého měla dvojice nejprve demontovat a poté odcizit filtr pevných částic.

Svůj lup měli zřejmě předem promyšlený, neboť měli následně odčerpat téměř tři desítky litrů motorové nafty do s sebou přinesených nádob a z místa poté odejít.

Tentokrát sám se měl muž o podobné jednání pokusit o osm měsíců později. Po páté hodině ranní měl přijít k zaparkovanému nákladnímu vozidlu u obchodního domu. Ve chvíli, kdy si měl připravovat odčerpaní nafty, byl vyrušen řidičem. Ten jej chtěl zdržet do příjezdu policejní hlídky, kterou na místo zavolal, když muže u automobilu spatřil. Řidiče měl začít ohrožovat zbraní a následně vystřelit do vzduchu. Tímto muže odradil od jeho zadržení a z místa před příjezdem hlídky utekl. Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu za bezmála 30 tisíc korun.

Kriminalisté třiačtyřicetiletého muže vypátrali, zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu vydírání a přečinu krádeže.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech ho poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!