Region: Policejní dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na použití pásů

Region: Policejní dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na použití pásů
V uplynulém týdnu ve dnech 12. 3. 2018 a 16. 3. 2018 se na území Karlovarského kraje konala dopravně bezpečnostní akce TISPOL, zaměřená především na dodržování povinnosti používat v motorových vozidlech bezpečnostní pásy a zádržné systémy.

Během dvou dnů téměř 40 dopravních policistů z Karlovarského kraje zkontrolovali 343 vozidel. Pokuta byla uložena ve 128 případech. Další 3 přestupky byly oznámeny k správnímu orgánu k projednání. Policisté rozdali pokuty za téměř 50 tisíc korun. V 37 případech řešili policisté nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

V rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bylo zjištěno ve 30 případech nevyhovující technický stav vozidel a ve 32 případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost.

Policisté v Karlovarském kraji budou i nadále pokračovat v těchto dopravně bezpečnostních akcích.

Dokonce v 5 případech policisté řešili bezohledné chování řidičů ke svým dětem, kdy své ratolesti řádně nepřipoutali do autosedaček. Výsledek bezpečnostní akce zaměřené na použití bezpečnostních pásů a zádržných systémů byl poněkud zděšující. Řidiči si neuvědomují rizika spojená s nepoužíváním bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Na základě těchto výsledků se budou policisté stále častěji zaměřovat na neukázněné chování řidičů jak k sobě, tak i ke svým dětem.

Prevenci k použití bezpečnostních pásů najdete zde.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
nprap. Kateřina Krejčí

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!