Karlovarský kraj: Rychlost překročilo 106 řidičů

Karlovarský kraj: Rychlost překročilo 106 řidičů
V pátek 19. dubna letošního roku se na území Karlovarského kraje uskutečnila celorepubliková akce s názvem SPEED MARATHON, která byla tradičně zaměřena zejména na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Do této bezpečnostní akce byla zapojena také široká veřejnost, která měla možnost navrhnout místa vhodná k měření rychlosti. Jednalo se o místa, která podle svého úsudku mohou občané považovat například za riziková a problémová.

Policisté v Karlovarském kraji na základě vytipování občanů vybrali i s ohledem na konkrétní dopravně bezpečnostní situaci v dané lokalitě několik desítek míst, na kterých v průběhu 24 hodin po určitou dobu měřili rychlost.

Během této „čtyřiadvacetihodinovky“ policisté zkontrolovali téměř 250 vozidel a zjistili celkem 106 přestupků.

I přesto, že široká veřejnost byla dopředu o této akci informována a přesná místa měření byla zveřejněna, tak nejvyšší povolenou rychlost překročilo 71 řidičů. Hned 57 z nich bylo vyřešeno příkazem na místě, tedy pokutou a 14 řidičů bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání. Mezi „rekordmany“ letošního SPEED MARATHONU v Karlovarském kraji patří dva řidiči, jeden z jel mimo obec rychlostí 145 km/hm, druhý zase v obci rychlostí 100 km/h.

Dalšími zjištěnými přestupky bylo například nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, nevyhovující technický stav vozidla, nesprávné předjíždění či držení hovorového zařízení za jízdy.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!