Karlovy Vary: Maskovaný muž přepadl hernu. Odnesl si 150 tisíc

Karlovy Vary: Maskovaný muž přepadl hernu. Odnesl si 150 tisíc
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého a osmadvacetiletého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství.

K loupeži mělo dojít dne 25. dubna v brzkých ranních hodinách v jedné z heren v Karlových Varech. Maskovaný devětadvacetiletý muž měl přijít do herny, kde měl nejdříve strčit do hosta a směrem k jeho obličeji stříknout sprejem neznámou látku. Pak měl přistoupit k barmance, po které měl se sprejem v ruce požadovat vydání tržby. Tu mu barmanka z obavy o svůj život a zdraví vydala. Devětadvacetiletý muž pak z herny odešel s finanční hotovostí ve výši téměř 150 tisíc korun.

Kriminalisté po několika hodinách od spáchání činu získali informace o muži, který se měl činu dopustit, a zároveň zjistili, že měl mít při svém činu spolupachatele v osobě zmíněného osmadvacetiletého muže, který se v herně nacházel jako host. Právě on měl totiž po předchozí domluvě úmyslně svému známému dát znamení, že se v herně nikdo jiný nenachází a zároveň mu podržet dveře, aby tak mohl vstoupit do herny.

Díky tomu, že byli podezřelí zadrženi ještě v ten den, kdy k loupeži došlo, podařilo se zajistit téměř celou odcizenou finanční hotovost.

Osmadvacetiletého muže kriminalisté po provedených úkonech propustili na svobodu a na devětadvacetiletého muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na příkaz státního zástupce byl posléze muž propuštěn na svobodu.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Bc. Michal Žáček

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!