Karlovy Vary: Město propaguje korejský televizní seriál

Karlovy Vary: Město propaguje korejský televizní seriál
Šestnáctidílný seriál s hvězdným obsazením natáčený loni v Karlových Varech pro hlavní korejskou televizi KBS si tento týden odbývá premiéru na televizních obrazovkách.

Po Milencích v Praze z roku 2004 představuje projekt nazvaný anglicky You are Human, too? (Jsi také člověkem?), jehož natáčení do ČR přineslo zastoupení agentury CzechTourism v Koreji, druhý veliký televizní projekt, který v hlavním vysílacím čase mimo jiné propaguje destinaci v České republice.

Jedna z hvězd korejských seriálů Seo Kang Joon se v seriálu objeví v roli humanoidního robota, jenž se ve futuristické Koreji zaplete do krvavé války mezi bohatými rodinami. Do Karlových Varů přijíždí v příběhu hledat svou ztracenou matku, která si ho vyrobila jako náhradu za ztraceného syna ležícího po úrazu v kómatu.

„Od dob Milenců v Praze se poetika korejské televize podstatně proměnila a dnešní trend velí natáčet srdceryvná dramata v žánru science fiction. Seriály mají ale stále velký vliv na současný destinační marketing i na zdejší cestovatelské preference. Navíc tato korejská seriálová móda vládne i v dalších asijských zemí, kde lze rovněž čekat uvedení tohoto projektu,“ vysvětluje Michal Procházka, ředitel ZZ Korea.

Pro Českou republiku je výhodné, že se část děje odehrává například na Mlýnské kolonádě historického karlovarského centra, na rozhledně Diana, v lázeňském hotelu Imperial, ale i kolem hradu Loket nebo rozhledny Hartenštejn u města Bochov. „You are Human, too?“ poběží nyní každé pondělí a úterý v hlavním vysílacím čase na KBS2, určeném pro nové televizní seriály. Očekává se vysoká sledovanost a seriál se dočká několika repríz. 

Televize KBS současně natočila pořad Making of in the Czech Republic, kde si hlavní herecký představitel seriálu např. pochvaluje, že v Česku strávil celkem 10 dnů, během nichž se učil mluvit česky, relaxoval v karlovarském lázeňském údolí a poznal velmi přátelské lidi. Po jeho boku propaguje naši zemi v roli hrdinovy matky i bývalá miss Korea paní Kim Sungryeong, těšící se mezi diváky rovněž veliké oblibě.

Projekt kromě agentury CzechTourism podpořily i Filmová kancelář Karlovarského kraje, která produkci pomáhala nejen s výběrem lokací, ale například také s vyřizováním nezbytných povolení, a hotel Imperial, ve kterém byl více jak stočlenný štáb i ubytován. Nemalou roli pro získání natáčení hrály právě zajímavé exteriéry a atmosféra lázeňského města. 

„Je to příklad situace, kdy lze i s relativně omezeným rozpočtem dosáhnout v synergii s dalšími partnery celkem zajímavého mediálního výsledku a v důsledku očekávat nárůst korejských turistů se zájmem o Karlovy Vary a další místa v regionu. Některé cestovní kanceláře už plánují v předstihu nové itineráře,“ uzavírá Procházka.


Zdroj: Živý kraj

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!