Karlovy Vary: Mobilní dopravní hřiště bude kraj půjčovat zdarma (TV Západ)

Karlovy Vary: Mobilní dopravní hřiště bude kraj půjčovat zdarma (TV Západ)
Nové mobilní dětské dopravní hřiště získal kraj a bude je půjčovat školským zařízením. Vzdělávací pomůcka, která obsahuje protiskluzové gumové tmavé podložky, dopravní značky a světelné semafory, se vejde do dodávkového vozu.

„Nápad v mé hlavě vznikl už dříve, protože BESIP (bezpečnost silničního provozu) je pro mě velmi důležitá. Hlavně, kde začíná bezpečnost - ve školách, u dětí 4. a 5. tříd, leckdy i dříve. Takže jsem požádal pana ministra, jestli by nám mohl zapůjčit dopravní hřiště pro náš region tak, abychom mohli výuku bezpečnosti na pozemních komunikacích vyučovat i v zimě v uzavřených prostorách. Jsem moc rád, že se to povedlo, že Karlovarský kraj získal bezplatně od Ministerstva dopravy hřiště do výpůjčky. Veškerá školská zařízení, která vyučují dopravní výchovu, si ho budou moci zapůjčit,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Zatím se bude hřiště půjčovat jeden den v týdnu, a to ve středu.

„Budeme k tomu vlastně dodávat dovoz, odvoz, stavbu a demontáž toho hřiště. Škola nezaplatí vůbec nic. Naopak ještě ušetří na nákladech dopravy žáků a studentů na dopravní hřiště, která jsou nyní pouze v některých městech v našem regionu a leckdy jsou velmi špatně přístupná,“ uvedl Hurajčík.

Na krajských internetových stránkách vznikl kalendář, do kterého se zájemci zapíší na volný termín. Možné budou i delší výpůjčky. V kraji je dosud sedm stálých dopravních hřišť. Příspěvek až 250 tisíc korun budou moci získat obce, které budou chtít modernizovat nebo doplnit to své. Do dotačního programu chce kraj vyčlenit na příští rok milion korun.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!