Karlovy Vary: Nabízel dřevo, ale nakonec ho nedodal

Karlovy Vary: Nabízel dřevo, ale nakonec ho nedodal
Policisté z obvodního oddělení Ostrov sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu čtyřiadvacetiletému muži z Karlových Varů. Ten měl na začátku září letošního roku nabízet na sociální síti štípané dřevo. Na nabídku se mu měla ozvat trojice osob, která chtěla od čtyřiadvacetiletého muže dřevo koupit.

Čtyřiatřicetiletý zájemce měl s čtyřiadvacetiletým mužem komunikovat prostřednictvím telefonní aplikace a později také přes SMS zprávy. Měli se domluvit na zaslání zálohy. Finanční prostředky zájemce poslal na bankovní účet, ovšem následně mu dřevo dodáno nebylo a peníze mu čtyřiadvacetiletý muž taktéž nevrátil.

Šestapadesátiletá zájemkyně o štípané dřevo se s čtyřiadvacetiletým mužem měla osobně potkat v Nové Roli, kde mu předala finanční hotovost jako zálohu za dřevo, které chtěla koupit. I v tomto případě ovšem dřevo nakonec dodáno nebylo a peníze žena zpět již nedostala.

Stejně dopadla také osmatřicetiletá žena z Jáchymova, která s čtyřiadvacetiletým mužem komunikovala také přes telefonní aplikaci a SMS zprávy. S mužem se měla potkat v Karlových Varech, kde mu předala zálohu za dřevo, které chtěla koupit. Jenže i v tomto případě si měl čtyřiadvacetiletý muž peníze ponechat pro svou potřebu a dřevo nedodat.

Tímto svým jednáním tak měl způsobit škodu přibližně 11 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!