Karlovy Vary: Studenti blíže poznali práci policistů

Karlovy Vary: Studenti blíže poznali práci policistů
Devatenáct studentů střední školy TRIVIS Karlovy Vary absolvovalo v minulém týdnu praxi na Krajském ředitelství policie Karlovarského kraje, během níž mohli blíže poznat práci u Policie ČR. V pondělí 31. října začala studentům praxe pohovorem s policejním psychologem, po kterém si studenti vyzkoušeli psychotesty nanečisto.

Rozděleni byli do tří skupin, kdy jedna z nich absolvovala praxi na územním odboru Sokolov, další byla na územním odboru Cheb a poslední skupina na územním odboru Karlovy Vary. 

Pro studenty byl každý den připraven bohatý program. Navštívili například operační středisko, mohli blíže poznat, co všechno obnáší práce kriminalistů a kriminalistického technika. Dále navštívili také Odbor cizinecké policie nebo také dopravní inspektoráty územních odborů. Studenti se také zúčastnili dopravně bezpečnostní akce, při které probíhaly silniční kontroly vozidel a jejich osádek. Třináct studentů si také vyzkoušelo fyzické testy nanečisto, z nichž je sedm studentů úspěšně splnilo. 

Studenti byli velice spokojení a měli mnoho dotazů, na které jim policisté rádi odpověděli. Cílem praxe bylo přiblížit pohled na práci u Policie ČR. Praxe se setkala s úspěchem a budeme velice rádi, když se studenti při výběru svého budoucího zaměstnání rozhodnou posílit Policii České republiky v Karlovarském kraji a nastoupí do služebního poměru.

nprap. Jan Bílek

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!