Karlovy Vary: Vánoční trhy probíhají u Mlýnské kolonády (TV Západ)

Karlovy Vary: Vánoční trhy probíhají u Mlýnské kolonády (TV Západ)
I krajské město Karlovy Vary si připomínají adventní dobu prodejními trhy, výzdobou a kulturním programem. Od soboty 26. listopadu poběží vánoční trhy přesně měsíc, do 26. prosince. Lázeňská trasa se vine od hotelu Thermal až po Divadelní náměstí.

U Thermalu se nacházejí prodejní stánky, vánoční strom, atrakce pro děti i velký adventní věnec. Svítící ruské kolo, přejmenované na vyhlídkové, dává možnost zájemcům prohlédnout si zářící centrum svrchu. 

Vůně sladkostí a svařeného víno jsou po celé vánoční trase kromě svítících ozdob asi nejvýraznějším znakem oslav. Houfy lidí procházejí centrem a řada z nich využije možnost posezení v improvizovaných stanech. Nejrůznější vánočně laděné pozadí využívají lidé k fotografování. 

Hlavní program vánočních trhů se odehrává u Mlýnské kolonády. Na pódiu se během měsíce představí řada zdejších i regionálních umělců, skupin, školských souborů, ale chybět nebudou ani klasické pohádky pro děti nebo vystoupení pěveckých souborů. V sobotu 3. prosince koncertoval sbor z Lokte Cubitus i Po Po Trio. Později zazpíval nadějný Libor Schlenz. 

U Mlýnské kolonády si děti spolu s rodiči mohou vyzkoušet zvoničku. 

Dopravní podnik Karlovy Vary vypravil několik vánočních speciálů. Na obvyklé trase centrem města jezdí od pátku 25. listopadu vánoční autovláček. V provozu bude až do 23. prosince vždy od pátku do neděle. Dospělé sveze za 50 korun, děti do 15 let zdarma.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!